Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα Σμύρνη: Νέα κατάθεση του βασικού μάρτυρα, συγγενικού προσώπου του 30χρονου κατηγορούμενου

Νέα Σμύρνη: Νέα κατάθεση του βασικού μάρτυρα, συγγενικού προσώπου του 30χρονου κατηγορούμενου
Τι ανέφερε στην ανακρίτρια ο βασικός μάρτυρας
Σχετικά Άρθρα

«Δεν ξέρω αν ο κουνιάδος μου έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι. Εγώ τον είδα να τρέχει με το μπούγιο», κατέθεσε στην ανακρίτρια ο κουνιάδος του 30χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος απολογείται σήμερα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.
Το άτομο που είναι συγγενικό πρόσωπο του 30χρονου κατηγορούμενου, τον οποίο και κατονόμασε ως βασικό πρωταγωνιστή στην άγρια επίθεση σε βάρος του 27χρονου μέλους της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη, στην ανακρίτρια κατέθεσε πως είδε τον κουνιάδο του «να τρέχει στο μπούγιο αλλά δεν τον είδα να χτυπάει τον αστυνομικό».
Το συγγενικό πρόσωπο τού κατηγορούμενου, κατά την εξέτασή του την Παρασκευή 12/3 από την 13η Τακτική Ανακρίτρια για όσα ισχυρίζεται σε βάρος του 30χρονου κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσε πως την ημέρα της διαδήλωσης στη Νέα Σμύρνη είδε τον 30χρονο να εφορμά μαζί με άλλους κατά της ομάδας των αστυνομικών.
Ο μάρτυρας ανέφερε ότι συνάντησε τον κατηγορούμενο στη Νέα Σμύρνη πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια και «του είπα "μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς" και μου απαντάει "γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους;" και εγώ του απάντησα "ναι" και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς».
Σύμφωνα με όσα φαίνεται να κατέθεσε ο μάρτυρας «ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει "έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια" και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν τον είδα να χτυπάει τον αστυνομικό».
Κληθείς να απαντήσει αν αναγνωρίζει τον κουνιάδο του ως αυτόν που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι ο μάρτυρας φέρεται να απάντησε: «δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε».
Ακόμη, ο μάρτυρας ανέφερε ότι την επόμενη ημέρα «πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην Αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση».
Ανέφερε πως πήρε την απόφαση να καταγγείλει τον 30χρονο γιατί «σέβομαι τον νόμο και την τάξη».
«Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του. Τέλος, να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης