Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Προσεχώς ATM για συναλλαγές με bitcoin στο βενζινάδικο δίπλα σας

Προσεχώς ATM  για συναλλαγές με bitcoin στο βενζινάδικο δίπλα σας

Τον Ιανουάριο, υπήρχαν εγκαταστημένα 28.185 ATM για συναλλαγές με Bitcoin στις ΗΠΑ και ο αριθμός τους αυξάνεται διαρκώς

Σχετικά Άρθρα

Ένα νέο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό έχει κάνει την εμφάνισή του σε καταστήματα πώλησης ειδών καπνού στη Μοντάνα, σε βενζινάδικα στην Καρολίνα και σε μικρά εστιατόρια σε κρυφές γωνίες της Νέας Υόρκης: πρόκειται ένα ATM για συναλλαγές με bitcoin, όπου οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν το κρυπτονόμισμα και μερικές φορές να κάνουν ανάληψη ρευστού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021.
Τα εν λόγω ΑΤΜ πολλαπλασιάστηκαν ταχύτατα στις ΗΠΑ κατά το προηγούμενο έτος, καθώς δόθηκε η ώθηση από τη φρενίτιδα στις συναλλαγές με κρυπτογραφημένα νομίσματα η οποία εκτόξευσε την τιμή του bitcoin πάνω από 58.000 δολ. .

Ζήτηση

Οι διαχειριστές των μηχανημάτων, όπως η CoinFlip και η Coin Cloud, έχουν ήδη εγκαταστήσει χιλιάδες ΑΤΜ, σε μέρη τα οποία οι ανταγνωνιστές τους δεν έχουν σκεφτεί να προσεγγίσουν όπως επισήμαναν στελέχη της αγορά στο Reuters.
«Υποθέτω απλώς ότι υπήρχε ζήτηση και οι άνθρωποι ήθελαν bitcoin παντού», δήλωσε ο ιδρυτής της Quad Coin, Mark Shoiket, ο οποίος επισκέφτηκε τη Μοντάνα καθώς σαρώνει τις ΗΠΑ για να την εγκατάσταση ATM για bitcoin.

Σημεία πώλησης

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας οδικού ταξιδιού, εντόπισε επτά μέρη για να εγκαταστήσει μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένου του 406 Glass, ενός καταστήματος στο Billings της Μοντάνα, που πουλάει καπνό, κρασί και πολύχρωμους γυάλινους σωλήνες.
Τον Ιανουάριο, υπήρχαν 28.185 ATM για συναλλαγές με bitcoins στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το howmanybitcoinatms.com, μία ανεξάρτητη ιστοσελίδα που συλλέγει στοιχεία.
Περίπου 10.000 εγκαταστάθηκαν εντός των προηγούμενων πέντε μηνών.
Η αυξανόμενη δημοτικότητα του Bitcoin υπήρξε ο κύριος μοχλός για την εγκατάσταση ολοένα και περισσότερων ΑΤΜ.

Οι χρήστες

Οι λόγοι για τους οποίους οι χρήστες χρησιμοποιούν ΑΤΜ αντί να πραγματοποιούν ψηφιακές συναλλαγές διαφέρουν.
Μερικοί πληρώνονται σε μετρητά, κάποιοι δεν διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς, ορισμένοι θέλουν να στείλουν εμβάσματα στο εξωτερικό ή θέλουν να πραγματοποιήσουν ανώνυμες συναλλαγές, ενώ άλλοι αισθάνονται πιο άνετα να αλληλεπιδρούν με ένα μηχάνημα.

Κόστος

Η Rebecca White, μια 51χρονη επενδυτής bitcoin που ζει στην περιοχή του Πίτσμπουργκ, πραγματοποιεί μεγαλύτερες συναλλαγές στο διαδίκτυο και χρησιμοποιεί ATM για bitcoin όταν η οικογένειά της έχει επιπλέον ρευστό.
«Όταν κάνουμε τα ψώνια μας και έχουμε υπόλοιπα 60 δολ., θα σταματήσω στο ATM για bitcoin», δήλωσε η White,που ργάζεται στον κλάδο πυρηνικής της ενέργειας .
Ορισμένα μηχανήματα προσφέρουν μόνο bitcoin, ενώ άλλα επιτρέπουν στους πελάτες να επενδύουν σε διάφορα ψηφιακά νομίσματα.
Λίγα ΑΤΜ για bitcoin μπορούν πραγματικά να βγάλουν μετρητά και κοστίζουν περισσότερο από τα κανονικά ΑΤΜ ή αυτά που πραγματοποιούν και ψηφιακές συναλλαγές.

Προμήθειες

Οι προμήθειες κυμαίνονται από 6% έως 20% της συνολικής συναλλαγής, δήλωσε η Pamela Clegg, διευθύντρια χρηματοοικονομικών ερευνών και εκπαίδευσης στην εταιρεία κρυπτογραφημένων συναλλαγών CipherTrace.
Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία και τον χειριστή ATM Bitcoin.
«Η ανάπτυξη της αγοράς ATM είναι εκπληκτική αύξηση καθώς ποσεγγίζει το 45%», δήλωσε ο Clegg.

Κοκκινη σημαία

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν σηκώσει.. .κόκκινη σημαία για ορισμένα μηχανήματα λόγω του κόστους και της πιθανότητας διενέργειας παράνομων συναλλαγών
Η κρατική επιτροπή ερευνών του Νιου Τζέρσεϋ αναφέρει λεπτομερώς ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες σε μια έκθεση του Φεβρουαρίου με τίτλο «Απάτες, ύποπτες συναλλαγές και αμφισβητήσιμες πρακτικές στα ΑΤΜ κρυπτογραφημένων νομισμάτων».
Καμία από αυτές τις ανησυχίες δεν έχει σταματήσει την ανάπτυξη του κλάδου.

Από ακτή σε ακτή

Υπάρχουν πλέον ATM για bitcoin σε κάθε πολιτεία εκτός από την Αλάσκα, καθώς και στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με έναν διαδικτυακό χάρτη του Coin ATM Radar.
Οι δημοσιογράφοι του Reuters εντόπισαν πρόσφατες εγκαταστάσεις ΑΤΜ σε βενζινάδικα, καταστήματα και εστιατόρια στη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα, την αγροτική Πενσυλβανία και τα περίχωρα του Νιου Τζέρσεϋ και της Νέας Υόρκης.
Το Coin Cloud που εδρεύει στο Λας Βέγκας διαθέτει 1.470 μηχανήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένει να έχει 10.000 μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Chris McAlary.
Παρόλο που υπήρχαν ανησυχίες ότι η πανδημία θα μπορούσε να βλάψει τις επιχειρήσεις, οι πελάτες που έρχονταν πεζή αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown.

Ενισχύσεις

«Περιμέναμε τα χειρότερα όπως έφτασε η υγειονομική κρίση αλλά οι ενισχύσεις σε ρευστό (σ.σ. οι επιταγές που εστάλησαν στις οικογένειες) βοήθησαν αρκετά», δήλωσε ο McAlary.
«Μερικοί άνθρωποι με το που έλαβαν τις ενισχύσεις, αγόρασαν ψηφιακά νομίσματα».
Ο ανταγωνιστής CoinFlip με έδρα το Σικάγο αύξησε το αποτύπωμά του στο ATM από περίπου 420 πέρυσι σε 1.800 τώρα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Daniel Polotsky. ¨
Οι συναλλαγές ανά ATM σχεδόν τριπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς ή δεν τους αρέσει να τους χρησιμοποιούν", δήλωσε ο Polotsky.

Έκρηξη

Το CoinFlip χρεώνει τους πελάτες 6,99% για να αγοράσουν το κρυπτονόμισμα και 4,99% κατά την πώληση πώληση, είπε.
Το Bitcoin Depot που εδρεύει στην Ατλάντα αύξησε επίσης τον αριθμό των ΑΤΜ από 500 σε περισσότερα από 1.800 μηχανήματα κατά το 2020, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Brandon Mintz.
Οι περισσότεροι πελάτες είναι 25-40 ετών και εντοπίζουν τα μηχανήματα πραγματοποιώντας αναζήτηση στο διαδίκτυο, είπε.
Η General Bytes, η οποία κατασκευάζει ΑΤΜ για bitcoin, εξαντλησε τα αποθέματα της προσωρινά το περασμένο καλοκαίρι καθώς η ζήτηση αυξήθηκε.
Η εταιρεία πούλησε 3.000 μηχανήματα πέρυσι, το 90% των οποίων πήγε στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ο ιδρυτής Karel Kyovsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης