Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε CNN: Θα είμαστε ανοιχτοί το καλοκαίρι - Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Μητσοτάκης σε CNN: Θα είμαστε ανοιχτοί το καλοκαίρι - Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για πλήρη λειτουργία του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η Ελλάδα εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό.
«Περιμένω αύξηση στα ταξίδια το καλοκαίρι, εξαρτώμαστε πολύ από τον τουρισμό.
Θα κάνουμε όσα μπορούμε για να κρατήσουμε ασφαλή τα ταξίδια.
Θα είμαστε ανοικτοί το καλοκαίρι» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο CNN με αφορμή την πρόταση της Κομισιόν για το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό».
Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον Απρίλιο ως μήνα ορόσημο καθώς μέχρι τέλη θα έχουν εμβολιαστεί όλοι άνω των 60 με τουλάχιστον μία δόση και οι ευπαθείς ομάδες.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αυτό αναμένεται να αποσυμπιέσει την κατάσταση και να δώσει το έναυσμα για επιστροφή στην κανονικότητα.
«Bλέπουμε ένα νέο κύμα της Covid αυτή την περίοδο.
Διατηρούμε έναν από τους καλύτερους ρυθμούς εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συνεχίζουμε κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ακολουθώντας τους κανονισμούς του ΕΜΑ» τόνισε.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε την κόπωση του πληθυσμού από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ προανήγγειλε χαλάρωση.
«Όλοι είναι κουρασμένοι από τα μέτρα λόγω Covid.
Περιμένω σύντομα επιπέδωση του τρέχοντος κύματος της πανδημίας, πρέπει να φερθούμε έξυπνα με τη χαλάρωση των μέτρων» είπε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε «θα κάνουμε ανακοινώσεις το επόμενο 48ωρο».
Ας σημειωθεί ότι το Πράσινο Πιστοποιητικό είναι πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία είχε υποβάλλει, με επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, στις 12 Ιανουαρίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης