Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Η Ρωσία θα καταστεί υπόλογη για τις πράξεις της στις εκλογές

Λευκός Οίκος (ΗΠΑ): Η Ρωσία θα καταστεί υπόλογη για τις πράξεις της στις εκλογές
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Joe Biden θα ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία

Προειδοποίηση απηύθυνε ο Λευκός Οίκος προς τη Ρωσία ότι θα είναι πλέον υπόλογη για τις πράξεις της μετά από τη δημοσιοποίηση έκθεσης των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας ότι η Μόσχα επιχείρησε να επηρεάσει τις εκλογές αμερικανικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 3 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021.

Νέα προσέγγιση

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jen Psaki δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Joe Biden θα ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Ρωσία, από εκείνην που ακολουθούσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Donald Trumr κατά την προηγούμενη τετραετία.
«Ασφαλώς οι Ρώσοι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για τη δράση που ανέλαβαν», πρόσθεσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Πρωτοφανές γεγονός

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι η ανάκληση του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον για διαβουλεύσεις είναι πρωτοφανές γεγονός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θυμάται» να έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.
Ερωτηθείσα, πόσο άνευ προηγουμένου μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός της ανάκλησης του Ρώσου πρέσβη από την Ουάσιγκτον, η Zakharova δήλωσε ότι «δεδομένου ότι και η ατμόσφαιρα είναι αρκετά φορτισμένη, θα πω απλώς, ότι δεν θυμάμαι να έχει γίνει κάτι τέτοιο».
Η ίδια προσέθεσε ότι πρόκειται «για ανάκληση για διαβουλεύσεις» και πρέπει να είμαστε «λιγότερο συναισθηματικοί», τονίζοντας ότι στο κείμενο των δηλώσεων που είχε κάνει νωρίτερα για το ίδιο θέμα έχουν ειπωθεί όλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης