Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Deutsche Bank: Το Bitcoin παραείναι σημαντικό, για να το αγνοήσει κάποιος

Deutsche Bank: Το Bitcoin παραείναι σημαντικό, για να το αγνοήσει κάποιος
Με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, το Bitcoin παραείναι σημαντικό για να αγνοηθεί
Σχετικά Άρθρα

Με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, το Bitcoin παραείναι σημαντικό για να αγνοηθεί από την επενδυτική κοινότητα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γερμανική επενδυτική τράπεζα Deutsche Bank σε ανάλυσή της αφιερωμένη στο δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα.
Μάλιστα, αυτό είναι κάτι το οποίο έχει γίνει αντιληπτό τόσο από τις κεντρικές τράπεζες όσο και από τις κυβερνήσεις.
Σε αυτό το πλαίσιο, είτε στο τέλος του 2021 είτε στις αρχές του 2022, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, θεσπίζοντας ένα αρκούντως ικανό να ανταποκριθεί στις συνθήκες ρυθμιστικό πλαίσιο – παρότι η εμπορευσιμότητα του Bitcoin ακόμη κινείται σε χαμηλά επίπεδα.
Το κρυπτονόμισμα, σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει θεαματική άνοδο έναντι τόσο του χρυσού όσο και σε σύγκριση με τα άλλα fiat νομίσματα, λόγω σπάνης, που αποτελεί το βασικό συγκριτικό του πλεονέκτημα.
Ως γνωστόν, δεν έχει πληθωριστικές τάσεις και μάλιστα το 2140 δεν θα υπάρξει νέα έκδοση, καθώς τότε θα φτάσει στον αριθμό 21 εκατομμύρια.

Βitcoin και Tesla

To Βitcoin, όπως και η Τesla, θα μετατραπεί σε ένα επενδυτικό «όχημα» αξίας.
Ενδεικτικά αναφέρεται:
α)Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Tesla είναι 665 δισεκατομμύρια δολάρια (από 03/12/2021), που είναι σχεδόν πέντε φορές το ανώτατο όριο κεφαλαιοποίησης της Ford και της General Motors.
β)Η αποτίμηση της Tesla δικαιολογείται από το γεγονός ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης στην αγορά ηλεκτροκίνησης.
γ)Η αγορά του Bitcoin ανέρχεται σε 1.075 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 102% της αγοράς του γεν, στο 65% της αγοράς του ευρώ και στο 53% της αγοράς του δολαρίου.
Ο αριθμός των bitcoin που ανταλλάσσονται καθημερινά με δολάρια ισοδυναμεί με 0,05% των συναλλαγών που διενεργούνται με γιεν και βρετανική λίρα.
δ)Και το Bitcoin είναι ηγέτης στον κλάδο του.
Deu.JPG
Το Bitcoin θα συνεχίσει ανοδικά…

Στις αρχές του 2017, η τιμή του Bitcoin ήταν κάτω από 1.000 δολάρια ανά νόμισμα.
Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το bitcoin έφτασε σχεδόν τα 20.000 δολάρια.
Στη συνέχεια, από το φθινόπωρο και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, η τιμή είχε μειωθεί στα 7.000 δολάρια.
Μόνο σε ένα χρόνο, η τιμη αυξήθηκε από 4.900 δολάρια τον Μάρτιο του 2020 στα 60.000 δολάρια.
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση της ζήτησης ήταν η είσοδος hedge funds και άλλων θεσμικών επενδυτών.
Από το 2010, το Bitcoin έχει κηρυχθεί νεκρό περίπου 400 φορές.
Το ίδιο συμβαίνει και με την Tesla.
Ο αριθμός τέτοιων «διακηρύξεων» κορυφώθηκε το 2017, αλλά η τάση βαίνει μειούμενη.
Το 2020 σημειώθηκαν οι λιγότερες τέτοιου είδους προβλέψεις.
deu2.JPG
To παράδειγμα της Facebook

Tο Bitcoin παραμένει ένα μη ρευστό περιουσιακό στοιχείο που χρησιμοποιείται σπάνια ως μέσο πληρωμής.
Η στρατηγική της Facebook για το Libra (μετονομάστηκε Diem) βασίζεται σε μια διαφορετική προσέγγιση, που επικεντρώνεται στην υιοθέτησή του από τους καταναλωτές και στην πραγματική χρήση χρημάτων.
Η εταιρεία δίνει πλέον περισσότερη έμφαση στη μείωση του κόστους των συναλλαγών, αντί να ανταγωνίζεται τις κυβερνήσεις ή να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα παράλληλο μέσο πληρωμής.
Το Facebook, με σχεδόν 2,8 δισεκατομμύρια χρήστες (το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού), έχει πλέον τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τις παραδοσιακές διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών και να προωθήσει τα ψηφιακά νομίσματα στο mainstream κοινό, λέει η Deutsche Bank.
Είναι σημαντικό ότι μικρές αλλαγές στην άποψη των επενδυτών σχετικά με το Bitcoin μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην τιμή του, ειδικά επειδή κυκλοφορούν σχετικά λίγα Bitcoin. Έτσι, εάν πολλά συνταξιοδοτικά ταμεία ή μεγάλοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων αποφασίσουν να διαθέσουν «χώρο» στα χαρτοφυλάκιά τους, αυτό μπορεί να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην αγορά κρυπτονομισμάτων.
Το τοπίο εξακολουθεί να είναι αβέβαιο.
Οι κεντρικοί τραπεζίτες αρχίζουν να εξετάζουν τη συγκεκριμένη αγορά.
Μεταξύ των κεντρικών τραπεζών, το 86% ερευνά και αναπτύσσει ψηφιακά νομίσματα.
Οι Μπαχάμες έχουν θέσει σε κυκλοφορία ήδη εθνικό ψηφιακό νόμισμα από τον περασμένο Οκτώβριο και τόσο η Σουηδία όσο και η Κίνα έχουν ξεκινήσει πιλοτικά προγράμματα από τις αρχές του 2020.
Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, οι κεντρικές τράπεζες είναι απίθανο να εγκαταλείψουν τα μονοπώλιά τους.
Και όσο υπάρχουν κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες που διατηρούν την εξουσία να ρυθμίζουν την αγορά χρήματος, δεν θα υπάρξει παρά ελάχιστο περιθώριο για το Bitcoin, ως μέσο πληρωμής, ώστε να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά νομίσματα, καταλήγει η Deutsche Bank.

Οι παρακάτω εταιρείες δέχονται Bitcoin
d4.JPG
Eταιρείες που διακρατούν και διαπραγματεύονται Bitcoin
d3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης