Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στα όρια το ΕΣΥ - Εκτιμήσεις για 70 νεκρούς ημερησίως και 700 διασωληνωμένους προσεχώς – Τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Στα όρια το ΕΣΥ - Εκτιμήσεις για 70 νεκρούς ημερησίως και 700  διασωληνωμένους προσεχώς – Τι αλλάζει στις μετακινήσεις
Η τάση της πανδημίας είναι αυξητική, παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών και οι ΜΕΘ πλέον γεμίζουν
Σχετικά Άρθρα

Με μικρές ανάσες ελευθερίας η κυβέρνηση, κατόπιν και των σχετικών εισηγήσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, προσπαθεί να διευκολύνει την τήρηση των μέτρων προστασίας από τους πολίτες, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα και να επιτευχθεί ακολούθως η πολυπόθητη αποσυμφόρηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).
Στο μεταξύ, άκαρπη απέβη η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ.
Στόχος παραμένει η αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).
Και ο Διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος έκανε  έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.
Την εκτίμηση ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορυφή του παγόβουνου σε ότι αφορά την πανδημία και ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε παραπάνω από 70 νεκρούς την ημέρα, πριν έρθει η αποκλιμάκωση στα μέσα Απριλίου» εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος και εκτίμησε  ότι «το κοντέρ στις ΜΕΘ θα σταματήσει γύρω στους 700-710 διασωληνωμένους κι εκεί θα σταματήσει η πίεση».

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη Κικίλια και γιατρών – Ένα βήμα πριν από την επιστράτευση λόγω έκτακτης ανάγκης

Άκαρπη απέβη η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ.
Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο κ. Κικίλιας δεν έλαβε τις απαντήσεις που ανέμενε στην έκκλησή του για την ενίσχυση του ΕΣΥ, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των διασωληνωμένων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θεωρείται πολύ πιθανή η απόφαση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως της Αττικής.
Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα έληξε η διορία του 48ωρου που είχε δώσει ο Βασίλης Κικίλιας στους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή συντασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας μόλις γύρω στους 60 γιατρούς είχαν ανταποκριθεί, δηλαδή πολύ λιγότεροι από τον αριθμό των 200 γιατρών και κυρίως παθολόγων, γενικών γιατρών, πνευμονολόγων και αναισθησιολόγων, που ζητούσε ο υπουργός Υγείας για να μην προχωρήσει σε επιστράτευση.

Το τελεσίγραφο

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας την Τετάρτη (17/3/2021) ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει την συνδρομή των ιδιωτών γιατρών, στέλνοντας ταυτόχρονα τελεσίγραφο.
«Σε αυτή τη μάχη για τη ζωή αναμένουμε και ζητούμε τη στήριξη από όλους τους γιατρούς», είχε σημειώσεθι προσθέτοντας ότι «εάν στις επόμενες 48 ώρες δεν έχουν ανταποκριθεί τουλάχιστον 200 γιατροί στο νέο αυτό κάλεσμα θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που έχουν ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για τη νοσηλεία Covid περιστατικών».
Σύμφωνα με γιατρούς που μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, δεν είναι οριοθετημένο το πλαίσιο ενδεχόμενης ένταξης ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως μάλλον η απόφαση για επιστράτευση είναι ήδη ειλημμένη και φέρνουν ως παράδειγμα τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα,νωρίτερα το Σάββατο (20/3/2021)

Πέτσας: Θα επιτάξουμε ιδιώτες γιατρούς

Την επίταξη ιδιωτών γιατρών εάν η κατάσταση της πανδημίας το επιβάλλει και δεν υπάρξει εθελοντική συνεισφορά, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας
«Η πανδημία δεν είναι η ευκαιρία να λύσουμε συντεχνιακά ζητήματα που χρονίζουν, όπως η οικονομική αποζημίωση των γιατρών», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει δραστικά μέτρα.
Μιλώντας στον Σκάι ο κ Πέτσας ταινόζει ότι «από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έχουμε πει ότι θα χρησιμοποιούμε τους δημόσιους πόρους και όταν χρειάζεται θα συνεργαζόμαστε με τους ιδιωτικούς πόρους για να στηρίξουμε το σύστημα υγείας. Όμως όταν φτάνουμε στα όρια και δεν υπάρχει αυτή η εθελοντική συνεργασία, θα πρέπει η κυβέρνηση να παίρνει σκληρές αποφάσεις. Επομένως αν χρειάζεται να πάμε σε επιτάξεις, θα το κάνουμε, γιατί όπως φάνηκε και από τη χθεσινή παρουσίαση δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής κι επομένως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κρατήσουμε ψηλά τις δυνατότητες του συστήματος υγείας να περιθάλψει όσους πολίτες έχουν ανάγκη».
Όπως είπε «είμαστε μακριά από την εθελοντική συνεισφορά που θα θέλαμε να δούμε σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς είμαστε μόλις στο ¼ αυτών που ζήτησε ο υπουργός Υγείας».

Τζανάκης: Την επόμενη βδομάδα θα αυξηθούν οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι - Από Απρίλιο η αποκλιμάκωση

Την εκτίμηση ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορυφή του παγόβουνου σε ότι αφορά την πανδημία και ότι η αποκλιμάκωση θα έρθει στα μέσα Απριλίου» εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.
Μιλώντας στον Σκάι ο καθηγητής υποστήριξε ότι «το κοντέρ στις ΜΕΘ θα σταματήσει γύρω στους 700-710 διασωληνωμένους κι εκεί θα σταματήσει η πίεση. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα δούμε παραπάνω από 70 νεκρούς την ημέρα και μετά από 2-3 εβδομάδες θα μειωθεί η θνητότητα».
Όπως είπε ο κ. Τζανάκης, θα υπάρξει μεγάλη αποκλιμάκωση από τα μέσα Απριλίου και μετά, πιθανότατα στα επίπεδο του Ιανουαρίου που είναι απόλυτα διαχειρίσιμα εκφράζοντας την πεποίθηση ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό και οι πολίτες θα μπορέσουν να πάνε στα χωριά τους.

Καλό μέτρο τα rapid test

Σε ό,τι αφορά στα self test για όλους τους πολίτες που ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο  καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης σημείωσε ότι «ίσως είναι το σωστότερο από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν». Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν αρκεί ο πολίτης να κάνει το τεστ, αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να το επικοινωνήσει σε ένα κεντρικό σύστημα καταγραφής υπάρξει επιδημιολογική επιτήρηση. «Κάποιος που ανακαλύπτει ότι είναι θετικός, πρέπει να κάνει εξέταση με PCR ή rapid test σε υγειονομική δομή ώστε να δηλωθεί το κρούσμα και να λάβει κατάλληλες πληροφορίες και να γίνει ιχνηλάτηση στο περιβάλλον του. Χρειάζεται σχεδιασμός», ανέφερε.

Καπράβελος: Χρειαζόμαστε γιατρούς να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Με ανακούφιση υποδέχτηκε και ο Διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες εστιάζοντας στην αύξηση των τεστ και της ανίχνευσης των κρουσμάτων.
«Ακούσαμε με μεγάλη ανακούφιση την επίταση των εμβολιασμών, την αύξηση των τεστ και της ανίχνευσης, τα οποία θα μας δώσουν τη δυνατότητα να απομονώνουμε έγκαιρα το κρούσμα και επιτέλους άνοιξε αυτή η συζήτηση περί άρσης των καθολικών, οριζόντιων μέτρων. Εφόσον ακολουθήσουμε αυτή τη στρατηγική, με βάση το γεγονός ότι η πανδημία τον Απρίλιο αρχίζει να υποχωρεί, η ανθρώπινη δραστηριότητα θα είναι ανοιχτή σε όλα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ιδιώτες γιατροί να συνδράμουν το εθνικό σύστημα υγείας. «Έχουμε αυτή τη στιγμή ανάγκη μεγάλης βοήθειας για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες. Ωστόσο, η αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα δεν μπορεί να γίνει αιφνιδιαστικά. Έπρεπε να γίνει βάσει σχεδίου», επισήμανε ο κ. Καπραβέλος.
Όπως εξήγησε, η τάση της πανδημίας είναι αυξητική, παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών και οι ΜΕΘ πλέον γεμίζουν. «Χθες η εφημερία του ΑΧΕΠΑ έφτασε τις 45 εισαγωγές, εμείς στο Παπανικολάου προχθές είχαμε 38. Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη», πρόσθεσε.

Εξαδάκτυλος: Υπάρχουν δεξαμενές γιατρών

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επισήμανε ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να ενσωματωθούν όσοι έχουν δείξει διάθεση. «Τα τελεσίγραφα και οι διορίες δυσκολεύουν αυτή τη διαδικασία. Δεν την ευνοούν και δεν την προάγουν», σημείωσε.
Όπως ανέφερε, υπάρχουν δεξαμενές γιατρών που μπορούν να εργαστούν. Ενδεικτικά, είναι οι άνθρωποι που περιμένουν ειδικότητα, είναι αυτοί που απολύθηκαν και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και μπορούν να επιστρέψουν, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό κρίση και η κρίση πρέπει να προχωρήσει ταχύτερα. «Να ενσωματωθούν όλοι αυτοί και στη συνέχεια η πολιτεία να πράξει όσα νομίζει», επισήμανε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι που ζητούνται αυτή τη χρονική στιγμή δεν είναι σε διακοπές. Είναι στην κοινότητα, προσφέρουν υπηρεσίες, κρατούν ασθενείς στο σπίτι και επιτελούν ένα έργο που δεν ξέρουμε ποιος θα το επιτελέσει».
Σημείωσε δε ότι μεγάλο αγκάθι αποτελεί το γεγονός ότι καθυστερούν οι πληρωμές των εφημεριών και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες γιατροί είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι στην Ε.Ε.

Τι ισχύει από σήμερα (20/3):

• Επέκταση ωραρίου μετακίνησης (από σήμερα) έως τις 21:00 όλες τις μέρες, σε όλη την επικράτεια
• Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων
• Λειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων
• Διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης

Ακόμη:
-Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από τις 20/3.

-Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από τη Δευτέρα 22/3 και εκτός δήμου, κατόπιν ραντεβού στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.
-Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα, φυσικά με μάσκα και αποστολή SMS στον κωδικό 6.
Για τα πάρκα ισχύσει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
-Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
-Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.


Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες – Ποιους αφορά

Άνοιξε χθες 19 Μαρτίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της covid των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου - ομάδα Α.
Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών στις 26 Μαρτίου, και αρχές Απριλίου θα ανοίξει για τα άτομα της επόμενης ηλικιακής ομάδας, 65-69 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται οι πολίτες από 60 έως και 64 ετών, πολίτες άνω των 75 ετών και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
Οι εμβολιασμοί, οι οποίοι θα αρχίσουν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, αφορούν την ομάδα Α ατόμων υψηλού κινδύνου.
Στην ομάδα αυτή εντάσσονται όσοι αντιμετωπίζουν τα εξής νοσήματα:
1) Μεταμόσχευση: Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων. Άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου
2) Νεφρική ανεπάρκεια. Υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση
3) Κυστική ίνωση
4) Καρκίνος υπό αγωγή. Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλη θεραπεία). Αιματολογικός καρκίνος την τελευταία πενταετία.
5) Σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού. Χρόνιο αναπνευστικό νόσημα για το οποίο γίνεται χρήση οξυγόνου κατ’ οίκον (βάσει πιστοποίησης ασφαλιστικού φορέα). Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια με FEV1 < 30% μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου. Διάμεση πνευμονοπάθεια
6) Σοβαρή καρδιακή νόσος. Πρόσφατο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (τους τελευταίους τρεις μήνες). Καρδιακή ανεπάρκεια με κλάσμα εξώθησης <40% μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου (συμπεριλαμβανόμενων μυοκαρδιοπαθειών, συγγενών καρδιοπαθειών, βαλβιδικής νόσου).Πνευμονική Υπέρταση
7) Σοβαρή ηπατική νόσος. Ηπατική ανεπάρκεια με πυλαία υπέρταση, κίρρωση ήπατος με πυλαία υπέρταση.
8) Ανοσοκαταστολή. Αυτοφλεγμονώδεις/αυτοάνοσες παθήσεις ή άλλη νόσος υπό ανοσοκατασταλτική ή ανοσοτροποποιητική αγωγή μετρίου – υψηλού κινδύνου. Πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες HIV με CD4<200 κύτταρα/μL.
9) Άλλα νοσήματα. Σύνδρομο Down. Άλλες ειδικές καταστάσεις μετά από αίτηση του θεράποντος Ιατρού.

Αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες - Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Στα 20.000 παραμένουν τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια και μια αίσθηση σταθεροποίησης αποτυπώνεται για Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική και Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο και Ιόνιο, αντίθετα με Κρήτη, Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία που η επιδημία δείχνει αυξητική τάση.
Ο μέσος όρος κρουσμάτων ανά ημέρα για την εβδομάδα έφτασε τα 2.250 και ο δείκτης θετικότητας από το 4,5% οδηγήθηκε στο 6%.
Παράλληλα, το Rt παραμένει πάνω από το 1.
Στην Αττική εντοπίστηκαν 1.281 νέες λοιμώξεις, με το κέντρο να παραμένει η υγειονομική βόμβα (317) και Δυτικό Τομέα Αθηνών και Πειραιά να ακολουθούν (206 και 197 αντίστοιχα).
Συνολικά το λεκανοπέδιο κατέγραψε αύξηση σε νέες διαγνώσεις 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Σημάδια σταθεροποίησης αντιθέτως δίνει η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, η οποία για σήμερα σημειώνει 302 κρούσματα.
Ωστόσο, αρνητικό επιδημιολογικό αποτύπωμα δίνουν για σήμερα βάσει νέων διαγνώσεων Αχαΐα (151), Λάρισα (83), Φθιώτιδα (36), Εύβοια (56), Ημαθία (39), Ηράκλειο (53), Ιωάννινα (27), Κοζάνη (51), Κορινθία (40), Μαγνησία (50).
Η συνολική εικόνα της επιδημίας, συμπεριλαμβανομένων των ενεργών κρουσμάτων, φέρνει αλλαγές στον χάρτη αυξημένου και πολύ αυξημένου (βαθύ κόκκινο) κινδύνου.

Μαζικά δωρεάν rapid test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας

Έρχονται τα μαζικά δωρεάν rapid test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία.
Ειδικότερα, από το τέλος Απριλίου, κάθε πολίτης δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα.
Στόχος είναι από τα 300.000 τεστ την εβδομάδα να φτάσουμε τα 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.


Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάχθηκαν πλέον με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, από τις 20/3 στις 06:00 το πρωί οι ακόλουθες περιοχές:

η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου
η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου
ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
ο δήμος Καρδίτσας

Η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από χθες το πρωί, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.
Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται από  το πρωί στις 6 του Σαββάτου 21/3 και μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Τέλος, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, «βγαίνουν» οι εξής περιοχές:

η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου
Επιπλέον, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βγαίνει και η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
Επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας «βγαίνει» από το βαθύ κόκκινο
Τέλος, από το βαθύ κόκκινο βγαίνει και ο δήμος Ρόδου.

Οι περιοχές αυτές εντάσσονται από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Στους 7.361 οι νεκροί

Τα νέα 19/3 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.785, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 233.079, εκ των οποίων 51,6% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.101 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.361 θάνατοι.

z1_4.jpg

Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 649 (67,3% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

z2_5.jpg
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.555 ασθενείς.Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -3.43%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 459 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

z5_4.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης