Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατούλης (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών): Στην επιστράτευση, εμείς απαντούμε με συστράτευση

Πατούλης (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών): Στην επιστράτευση, εμείς απαντούμε με συστράτευση
Ο κ. Πατούλης τονίζει ότι ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία
Σχετικά Άρθρα

Δεν είναι η ώρα για οξύτητες, είναι η ώρα για συσπείρωση ενάντια στον κοινό εχθρό τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος στις κυβερνητικές προειδοποιήσεις περί επίταξης ιατρικών υπηρεσιών.
«Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι «δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια.
Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό».

«Ενωμένοι οι γιατροί ενάντια στην πανδημία»

Ο κ. Πατούλης προσθέτει ότι «ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία.
Την κρίσιμη αυτή ώρα που η χώρα μας δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας αγωνίζονται για τη ζωή τους, οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον φονικό ιό.
Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση.
Μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας, οι ασθενείς και η πατρίδα».
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρει ότι «δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια.
Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό.
Ο απολογισμός και η απόδοση ευθυνών ανήκουν στην επόμενη ημέρα.
Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Άκαρπη η τηλεδιάσκεψη

Νωρίτερα άκαρπη απέβη η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ.
Πληροφορίες αναφέρουν, πως ο κ. Κικίλιας δεν έλαβε τις απαντήσεις που ανέμενε στην έκκλησή του για την ενίσχυση του ΕΣΥ, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των διασωληνωμένων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θεωρείται πολύ πιθανή η απόφαση για επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας και ιδίως της Αττικής.
Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα έληξε η διορία του 48ωρου που είχε δώσει ο Βασίλης Κικίλιας στους ιδιώτες γιατρούς να δηλώσουν συμμετοχή συντασσόμενοι στο πλευρό των συναδέλφων τους στο ΕΣΥ.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας μόλις γύρω στους 60 γιατρούς είχαν ανταποκριθεί, δηλαδή πολύ λιγότεροι από τον αριθμό των 200 γιατρών και κυρίως παθολόγων, γενικών γιατρών, πνευμονολόγων και αναισθησιολόγων, που ζητούσε ο υπουργός Υγείας για να μην προχωρήσει σε επιστράτευση.

Το τελεσίγραφο

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας την Τετάρτη (17/3/2021) ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει την συνδρομή των ιδιωτών γιατρών, στέλνοντας ταυτόχρονα τελεσίγραφο.
«Σε αυτή τη μάχη για τη ζωή αναμένουμε και ζητούμε τη στήριξη από όλους τους γιατρούς», είχε σημειώσει προσθέτοντας ότι «εάν στις επόμενες 48 ώρες δεν έχουν ανταποκριθεί τουλάχιστον 200 γιατροί στο νέο αυτό κάλεσμα θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που έχουν ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για τη νοσηλεία Covid περιστατικών».
Σύμφωνα με γιατρούς που μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, δεν είναι οριοθετημένο το πλαίσιο ενδεχόμενης ένταξης ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως μάλλον η απόφαση για επιστράτευση είναι ήδη ειλημμένη και φέρνουν ως παράδειγμα τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα,νωρίτερα το Σάββατο (20/3/2021)



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης