Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό - Πτώση των κρουσμάτων από την επόμενη βδομάδα

Βασιλακόπουλος: Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό - Πτώση των κρουσμάτων από την επόμενη βδομάδα
Aπό την επόμενη εβδομάδα θα καταγραφεί κάμψη του κορωνοϊού την οποία θα αρχίσουμε σύντομα να βλέπουμε και στην μείωση των κρουσμάτων
Σχετικά Άρθρα

Αισιόδοξος ότι θα γιορτάσουμε το Πάσχα φέτος στο χωριό, παρά τη δραματική αύξηση κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων, εμφανίζεται ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Μιλώντας στον Σκάι ο καθηγητής τόνισε οτι από την επόμενη εβδομάδα θα καταγραφεί κάμψη του κορωνοϊού την οποία θα αρχίσουμε σύντομα να τη βλέπουμε και στην μείωση των κρουσμάτων»
Όπως υπογράμμισε αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μετάδοση μέσα στα σπίτια. Άρα, πρέπει να μειώσουμε αυτές τις επαφές. ¨όπως χαρακτηριστικά είπε «είμαι αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα μπορέσει να πάει και να κάνει Πάσχα φέτος στο χωριό».
Επιπλέον, ο καθηγητής πρότεινε να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου για τις μικρές επιχειρήσεις με ραντεβού και SMS στο 13032 στις μεγάλες πόλεις ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα συνωστισμού και ελεύθερα τελείως στις κωμοπόλεις, ενώ τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους, με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, καθώς όπως τόνισε, η πιθανότητα μετάδοσης έξω είναι μικρότερη.
Αναφορικά με τα δωρεάν self tests στα φαρμακεία, ο κ. Βασιλακόπουλος συνεχάρη την κυβέρνηση, καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια, καθώς στη Γερμανία οι πολίτες τα αγοράζουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης