Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έφθασε στα όρια αντοχής το ΕΣΥ, έκτακτη σύσκεψη για ιδιώτες γιατρούς στις 22/3 - Στους 7.462 οι νεκροί

Έφθασε στα όρια αντοχής το ΕΣΥ, έκτακτη σύσκεψη για ιδιώτες γιατρούς στις 22/3 - Στους 7.462 οι νεκροί
Μέχρι στιγμής 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές
Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται η χώρα, έχοντας στραμμένη την προσοχή στα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό και στην ασφυκτική πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με 674 διασωληνωμένους.
Με το ιικό φορτίο να παραμένει μεγάλο, κυρίως στην Αττική, τα κρούσματα και τις εισαγωγές σε ΜΕΘ να συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και τα νοσοκομεία να δοκιμάζονται σκληρά φτάνοντας στα όριά τους, οι όποιοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για επανεκκίνηση της οικονομίας, με πρώτο το λιανεμπόριο, αλλά και των σχολείων, μετατίθεται χρονικά για αργότερα, αφού οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.
Ζητούμενο πρωτίστως, προκειμένου να γίνουν βήματα στο άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι να υπάρξει σταθεροποίηση και σταδιακή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, έτσι ώστε να αποσυμπιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Στο μεταξύ, ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες προχωράει κανονικά και μάλιστα, τη Δευτέρα 22/3 ξεκινούν και για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου - ομάδα Α, ενώ στις 26/3 θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών.
Την ίδια ώρα, κυβέρνηση και ειδικοί, αναγνωρίζοντας πως υπάρχει κόπωση στους πολίτες, κάνουν βήματα για τη μερική αποσυμπίεση της κοινωνίας με μέτρα που δίνουν στους πολίτες μια ανάσα ελευθερίας, όπως την απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκινά σε καθημερινή βάση πλέον από τις 9 το βράδυ, αλλά και το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής από τη Δευτέρα 22/3.
Κρίσιμο για την κυβέρνηση είναι το μέτωπο των ιδιωτών γιατρών, καθώς μετά τους άστοχους χειρισμούς με τις απειλές περί επιστράτευσης ο ιατρικός κόσμος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με το επιτελείο του υπουργείου Υγείας.
Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που χαρακτηρίζει ανεπαρκή τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό ενώ τη Δευτέρα (22/3) συγκαλείται έκτακη σύσκεψη του ΙΣΑ για την ενσωμάτωση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.   

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ανεπαρκής ο Κικίλιας, ζητούμε συνάντηση με Μητσοτάκη

Έντονη είναι η αντίδραση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στις κυβερνητικές απειλές περί επιστράτευσης μελών του για την ενίσχυση του ΕΣΥ.
Ο ΠΙΣ εξαπολύει επίθεση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τον οποίο αναφέρει ότι οδηγείται «στο πρωτοφανές για σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας, χαρακτηρίζει ανεπαρκή τη διαχείριση του προβλήματος από τον κ. Κικίλια και ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Προκειμένου να αποφευχθεί επιδείνωση της σοβαρής υγειονομικής κρίσης, το ΔΣ του ΠΙΣ ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να συζητηθούν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα, του οποίου η διαχείριση από τον υπουργό Υγείας μέχρι στιγμής είναι ανεπαρκής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Τα τελεσίγραφα δυσχεραίνουν την κατάσταση

«Τώρα που η προσπάθεια προσέλκυσης γιατρών στο ΕΣΥ συνεχίζεται από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά, επισημαίνουμε ότι τα τελεσίγραφα και ο λαϊκισμός δυσχεραίνει την κατάσταση και καλούμε την ύστατη ώρα να αξιοποιηθούν οι προτάσεις μας επ’ ωφελεία των ασθενών και των πολιτών.
Για μας η προσπάθεια συνεχίζεται.
Άλλωστε οι ιδιώτες γιατροί από την πρώτη στιγμή συνδράμουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού τόσο στα ιατρεία τους, περιθάλποντας χιλιάδες ασθενείς, όσο και στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ έχουν δηλώσει ότι και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ εθελοντικά.
Εντούτοις. ο υπουργός Υγείας εξακολουθεί να δηλώνει με μια απόλυτη επικοινωνιακή ασάφεια ότι αναζητά 200 ιατρούς για το ΕΣΥ, χωρίς σχέδιο, χωρίς να αποσαφηνίζει πόσοι γιατροί χρειάζονται από κάθε ειδικότητα, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε τι ωράριο και υπό ποιες συνθήκες και χωρίς κάλυψη αστικής ευθύνης», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Έκτακτη σύσκεψη για την ενσωμάτωση των ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ τη Δευτέρα (22/3)

Έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιρειών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας συγκαλεί για τη Δευτέρα (22/3/20210 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) με θέμα την ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Μέχρι αυτή την ώρα 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.
Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ τίθενται σύσσωμα στη διάθεση του τπουργείου Υγείας για να συνδράμουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές»

«Καλούμε τον ιατρικό κόσμο σε συσπείρωση.
Όλοι μαζί ενωμένοι θα συμβάλλουμε στην αναχαίτιση της πανδημίας και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές.
Αυτή την ώρα η σκέψη όλων μας είναι στους ασθενείς που αγωνίζονται για τη ζωή τους.
Η κριτική και η εσωστρέφεια είναι για την επόμενη ημέρα.
Πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιδιώτες γιατροί το κρίσιμο αυτό διάστημα έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση ενάντια στην πανδημία.
Με ενότητα και ομοψυχία θα δώσουμε τη μάχη για τον ασθενή, τη δημόσια υγεία και την πατρίδα», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.


Ανησυχία για την Αττική

Στο κόκκινο παραμένει η Αττική, καθώς και την Κυριακή (21/3/2021) περισσότερα από τα μισά κρούσματα Covid καταγράφηκαν στο Λεκανοπέδιο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στην Αττική εντοπίστηκαν 774 από τα 1.514 κρούσματα, με το κέντρο της Αθήνας να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο με 214 νέες μολύνσεις.
Σε 179 υπολογίζονται οι μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη ενώ 36 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αχαΐα.

Τα κρούσματα στην Αττική κατανέμονται ως εξής:

Ανατολική Αττική 120
Βόρειος Τομέας Αθήνας 84
Δυτική Αττική 57
Δυτικός Τομέας Αθήνας 82
Κεντρικός Τομέας Αθήνας 214
Νήσων 8
Νότιος Τομέας Αθήνας 92
Πειραιάς 117

Πρόβλεψη για 3.000 νεκρούς τον Απρίλιο

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του γιατρού και ερευνητή στις ΗΠΑ Γιώργου Παυλάκη για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
Ο κ. Παυλάκης υπογράμμισε, πως βρισκόμαστε εν μέσω ενός τρίτου κύματος κορωνοϊού και επομένως δεν θα έπρεπε να ανοίξει η οικονομία.
Ο ερευνητής έκανε λόγο για κίνδυνο 3.000 νεκρών μέχρι τον επόμενο μήνα από τον Covid, μιλώντας στο Mega.
«Από την αρχή της επιδημίας έλεγα ότι το σωστότερο είναι σκληρά μέτρα όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να χτυπηθεί ο ιός.
Αυτό έχει αποδώσει στο ¼ της ανθρωπότητας που τα έχει πάει μια χαρά με την πανδημία.
Δυστυχώς Αμερική και Ευρώπη δεν το έκαναν αυτό.
Η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από τους χειρότερους της Ευρώπης και της Αμερικής, όμως είναι στο μέσο ενός τρίτου κύματος που είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να εκτροχιαστεί ανά πάσα στιγμή» σημείωσε.
«Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρχει αύξηση θανάτων.
Μέχρι τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν 3.000 νεκροί, λόγω της διάδοσης του ιού τις προηγούμενες εβδομάδες.
Ελπίζω να μη φθάσουμε πάλι τους 100 νεκρούς ημερησίως.
Αν δεν υπάρξει καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα, το τρίτο κύμα μπορεί να επεκταθεί πολύ μέσα στον Απρίλιο, επισήμανε.
Ο κ. Παυλάκης στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων, τα οποία θα πιεστούν, όπως τόνισε και πρόσθεσε, πως θα πρέπει να υπάρξει γενική επιστράτευση των ιδιωτικών νοσοκομείων για να αντιμετωπιστεί το 3ο κύμα, τουλάχιστον στην Αττική.

Δεν είμαστε ακόμη στην κορύφωση

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα, είπε πως δεν πρόκειται για άνοιγμα αλλά για μία «μικρή ανάσα».
«Αν τα μέτρα ερμηνευθούν στο ότι ανοίγουμε, θα γίνει χειρότερη ζημιά και καταστροφή.
Ο ιός είναι εδώ. Δεν είμαστε ακόμη στην κορύφωση του.
Ήμουν αντίθετος στο οτιδήποτε μπορεί να ερμηνευτεί σαν άνοιγμα.
Πρόκειται για συμβολική κίνηση, που είναι λάθος.
Αλλά δεν είναι άνοιγμα» πρόσθεσε.
Τόνισε δεν την πλήρη αντίθεσή του στο άνοιγμα της εστίασης και της οικονομίας υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες, χαρακτηρίζοντάς το ως «παράλογο».
«Αν υπάρξει συμμόρφωση με το lockdown, στα μέσα Απριλίου θα πρέπει να βλέπουμε ελάττωση κρουσμάτων, που θα επιτρέψει ένα σταδιακό άνοιγμα με το σταγονόμετρο.
Άλλαξαν τα δεδομένα από το πρώτο κύμα.
Τα μεταλλαγμένα στελέχη μεταδίδονται πολύ πιο εύκολα» συνέχισε.

Βασιλακόπουλος: Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό - Πτώση των κρουσμάτων από την επόμενη βδομάδα

Αισιόδοξος ότι θα γιορτάσουμε το Πάσχα φέτος στο χωριό, παρά τη δραματική αύξηση κρουσμάτων, θανάτων και διασωλυνωμένων τις τελευταίες ημέρες, εμφανίστηκε την Κυριακή 21/3 ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Μιλώντας στον Σκάι ο καθηγητής τόνισε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα καταγραφεί κάμψη του κορωνοϊού την οποία θα αρχίσουμε σύντομα να τη βλέπουμε και στην μείωση των κρουσμάτων»
Όπως υπογράμμισε αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη μετάδοση μέσα στα σπίτια. Άρα, πρέπει να μειώσουμε αυτές τις επαφές. ¨όπως χαρακτηριστικά είπε «είμαι αισιόδοξος ότι ο κόσμος θα μπορέσει να πάει και να κάνει Πάσχα φέτος στο χωριό».
Επιπλέον, ο καθηγητής πρότεινε να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου για τις μικρές επιχειρήσεις με ραντεβού και SMS στο 13032 στις μεγάλες πόλεις ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα συνωστισμού και ελεύθερα τελείως στις κωμοπόλεις, ενώ τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους, με τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, καθώς όπως τόνισε, η πιθανότητα μετάδοσης έξω είναι μικρότερη.

Τα μέτρα που ισχύουν:

• Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από τις 20/3
• Άνοιγμα από τη Δευτέρα 22/3 των αρχαιολογικών χώρων:  ως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με αποστολή sms στον κωδικό 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.
• Λειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες τήρησης πρωτοκόλλων από τη Δευτέρα 22/3.
• Διευκόλυνση ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης. Για τα πάρκα ισχύσει μετάβαση έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms.
Ακόμη, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στις 25 Μαρτίου και τους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου στις 26 Μαρτίου.
Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.

Πώς επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός δήμου για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής από τις 22/3 – Η διαδικασία

Οι μετακινήσεις εκτός δήμου για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής επιτρέπονται από τη Δευτέρα 22/3.
Ειδικότερα, οι πολίτες που κατοικούν στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», θα μπορούν να μετακινηθούν εκτός δήμου κατόπιν ραντεβού στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό.
Ωστόσο, ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνεί προηγουμένως με το κομμωτήριο ή το κέντρο αισθητικής, να κλείνει ραντεβού και το κατάστημα να του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού. Την ημέρα και την ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί - Από τη Δευτέρα 22/3 τα  άτομα με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου - ομάδα Α

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 22/3 οι εμβολιασμοί κατά της covid των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου - ομάδα Α, για τα οποία άνοιξε ήδη από τις 19 Μαρτίου η πλατφόρμα των ραντεβού.
Θα ακολουθήσει στις 26/3 το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών και αρχές Απριλίου θα ανοίξει για τα άτομα της επόμενης ηλικιακής ομάδας, 65-69 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται οι πολίτες από 60 έως και 64 ετών, πολίτες άνω των 75 ετών και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
Οι εμβολιασμοί, οι οποίοι θα αρχίσουν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, αφορούν την ομάδα Α ατόμων υψηλού κινδύνου.
Στην ομάδα αυτή εντάσσονται όσοι αντιμετωπίζουν τα εξής νοσήματα:
1) Μεταμόσχευση: Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή αιμοποιητικών κυττάρων. Άτομα σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνου
2) Νεφρική ανεπάρκεια. Υποβολή σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση
3) Κυστική ίνωση
4) Καρκίνος υπό αγωγή. Καρκίνος συμπαγούς οργάνου σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπεία (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή άλλη θεραπεία). Αιματολογικός καρκίνος την τελευταία πενταετία.
5) Σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού. Χρόνιο αναπνευστικό νόσημα για το οποίο γίνεται χρήση οξυγόνου κατ’ οίκον (βάσει πιστοποίησης ασφαλιστικού φορέα). Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια με FEV1 < 30% μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου. Διάμεση πνευμονοπάθεια
6) Σοβαρή καρδιακή νόσος. Πρόσφατο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου (τους τελευταίους τρεις μήνες). Καρδιακή ανεπάρκεια με κλάσμα εξώθησης <40% μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου (συμπεριλαμβανόμενων μυοκαρδιοπαθειών, συγγενών καρδιοπαθειών, βαλβιδικής νόσου).Πνευμονική Υπέρταση
7) Σοβαρή ηπατική νόσος. Ηπατική ανεπάρκεια με πυλαία υπέρταση, κίρρωση ήπατος με πυλαία υπέρταση.
8) Ανοσοκαταστολή. Αυτοφλεγμονώδεις/αυτοάνοσες παθήσεις ή άλλη νόσος υπό ανοσοκατασταλτική ή ανοσοτροποποιητική αγωγή μετρίου – υψηλού κινδύνου. Πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες HIV με CD4<200 κύτταρα/μL.
9) Άλλα νοσήματα. Σύνδρομο Down. Άλλες ειδικές καταστάσεις μετά από αίτηση του θεράποντος Ιατρού.

Μαζικά δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας

Έρχονται τα μαζικά δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία.
Ειδικότερα, από το τέλος Απριλίου, κάθε πολίτης δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα.
Στόχος είναι από τα 300.000 τεστ την εβδομάδα να φτάσουμε τα 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.
Πρόκειται για το νέο εργαλείο που εντάσσει η χώρα μας στη μάχη κατά της πανδημίας, ενώ αυτό που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι η Ελλάδα καθιερώνει πρώτη πανευρωπαϊκά την εύκολη διάθεση και ευρύτατη χρήση αυτών των test για την εβδομαδιαία αυτοπαρακολούθηση των πολιτών, εύκολα και δωρεάν.
Έτσι, κάθε πολίτης που επιθυμεί, θα μπορεί να παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του, από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν test κάθε εβδομάδα.
Μάλιστα, μαζί με το self test, οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν αναλόγως του αποτελέσματος.
Τα rapid test θα βοηθήσουν δυνητικά στην πραγματοποίηση εκατομμυρίων test, τα οποία θα προστεθούν στα τεστ που γίνονται καθημερινά και θα επιτρέψουν την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση και βέβαια την πρόληψη.

ΕΟΔΥ- κορωνοϊός: Ακόμη 1.514 νέα ακρούσματα και 41 νέοι θάνατοι - Στους 674 οι διασωληνωμένοι

Δραματική παραμένει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα, με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους ασθενείς να αυξάνονται.
Ακόμη 1.514 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην χώρα μας, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 21/3 ο ΕΟΔΥ.
eody1_1.JPG
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 237.125 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.757 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη).
eody3_1.JPG
Στο μεταξύ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 674 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Επίσης, από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.577 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 512 (ημερήσια μεταβολή -0.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 481 ασθενείς.

Στους 7.462 οι θάνατοι

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.462 θάνατοι. Το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
eody2_1.JPG
eody4.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης