Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιματοχυσία στη Μιανμάρ: Ο στρατός σκοτώνει ανθρώπους στις κηδείες των νεκρών διαδηλωτών

Αιματοχυσία στη Μιανμάρ: Ο στρατός σκοτώνει ανθρώπους στις κηδείες των νεκρών διαδηλωτών
Οι δυνάμεις καταστολής έχουν δολοφονήσει περισσότερους από 400 ανθρώπους ενώ σήμερα (28/3) άνοιξαν πυρ ακόμη και στη διάρκεια κηδείας ενός 22χρονου
Σχετικά Άρθρα

Σε πολιτικό χάος έχει βυθιστεί η Μιανμάρ, δύο μήνες μετά την κήρυξη στρατιωτικού νόμου την 1η Φεβρουαρίου, γεγονός που έχει πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις κατά της χούντας.
Οι δυνάμεις καταστολής έχουν δολοφονήσει περισσότερους από 400 ανθρώπους ενώ σήμερα (28/3) άνοιξαν πυρ ακόμη και στη διάρκεια κηδείας ενός 22χρονου, ενός από τους 114 νεκρούς διαδηλωτές που σκοτώθηκε στις χθεσινές διαμαρτυρίες, μια από τις πιο αιματηρές των τελευταίων μηνών, στις οποίες σκοτώθηκαν και 6 παιδιά.
Δυνάμεις του στρατού συγκεντρώθηκαν στην πόλη Bago, κοντά στην πρωτεύουσα Yangon, την ώρα που γινόταν η κηδεία και όταν οι συγκεντρωμένοι έψαλαν τον ύμνο της ανεξαρτησίας άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν.
Δεκάδες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και για σήμερα σε όλη της χώρα η οποία δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να παραδοθεί στις δυνάμεις του στρατού, οι οποίες στηρίζονται από την Ρωσία και την Κίνα, δύο μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ωστόσο, η διεθνή κοινότητα έχει καταδικάσει τη βία στην Μιανμάρ ασκώντας πιέσεις για αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

mianmar1.webp

Blinken: Είμαστε σοκαρισμένοι

«Σοκαρισμένη από την αιματοχυσία στην Μιανμάρ» δηλώνει η Ουάσινγκτον με το State Department να δηλώνει σε ανακοίνωσή του ότι η «τρομοκρατία» που ασκεί ο στρατός που ανέτρεψε την πολιτική κυβέρνηση στο πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου έχει οδηγήσει σε δολοφονίες διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken δήλωσε σε ανάρτησή του στο twitter ότι «είμαστε σοκαρισμένοι από την αιματοχυσία που προκάλεσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ, που αποδεικνύει ότι η χούντα θα θυσιάσει τις ζωές των ανθρώπων προς εξυπηρέτηση ολίγων».
Και συνεχίζει λέγοντας ότι «ο γενναίος λαός της Μιανμάρ απορρίπτει το στρατιωτικό καθεστώς τρόμου».

Mianmar_2_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης