Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Πρόωρη η άρση περιορισμών στις ΗΠΑ – Ανησυχία για νέο κύμα covid

Fauci: Πρόωρη η άρση περιορισμών στις ΗΠΑ – Ανησυχία για νέο κύμα covid
Είμαστε κολλημένοι στα περίπου 50.000 κρούσματα την ημέρα είπε ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος
Σχετικά Άρθρα

Πρόωρη χαρακτήρισε την άρση των περιοριστικών μέτρων στις ΗΠΑ ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του και για το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος covid.
Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού δήλωσε ανήσυχος για τη σταθεροποίηση της επιδημίας σε υψηλά επίπεδα, κάτι που απέδωσε και στην «πρόωρη» άρση των περιορισμών σε ορισμένες πολιτείες.
«Είμαστε κολλημένοι στα περίπου 50.000 κρούσματα την ημέρα, τις προάλλες έφθασαν ακόμη και τα 60.000.
Υπάρχει στ’ αλήθεια κίνδυνος.
Τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, παρότι πιο μεταδοτικά, δεν αποτελούν τη μοναδική εξήγηση για την κατάσταση αυτή.
Το πλατό αυτό οφείλεται σε πράγματα όπως οι ανοιξιάτικες διακοπές και η άρση των περιοριστικών μέτρων (...) σε ορισμένες πολιτείες, που φρονώ ότι ήταν πρόωρη.
Όταν κατεβαίνεις από μια κορύφωση κι αρχίζεις να βλέπεις ένα πλατό, αν παραμείνεις σε αυτό το πλατό, υπάρχει στ’ αλήθεια κίνδυνος νέου κύματος.
Και δυστυχώς, αυτό αρχίζουμε να βλέπουμε» είπε ο Fauci, ο οποίος ανέφερε πως αυτό συμβαίνει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπου η πανδημία αναζωπυρώνεται.
Υπενθυμίζεται πως αρχές Μαρτίου, η Πολιτεία του Τέξας ανακοίνωσε ότι παύει να καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και θα επιτρέψει να λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα της δεύτερης πολυπληθέστερης αμερικανικής πολιτείας.
Άλλες πολιτείες έκαναν το ίδιο, ή ετοιμάζονται να το κάνουν, ενώ στη Φλόριντα, όπου η χρήση μάσκας ουδέποτε υπήρξε υποχρεωτική και όπου εστιατόρια και πλαζ δεν έκλεισαν παρά για τρεις μήνες, συνέρρευσαν πρόσφατα χιλιάδες φοιτητές για τις εαρινές διακοπές τους.
Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 550.000 νεκρούς και περισσότερα από 30 εκατομμύρια κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης