Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτωτικά στις τιμές του πετρελαίου - Στα 63,57 δολάρια το βαρέλι το Brent

Πτωτικά στις τιμές του πετρελαίου - Στα 63,57 δολάρια το βαρέλι το Brent
Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα 31/3 οι τιμές του πετρελαίου

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα 31/3 οι τιμές του πετρελαίου , μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ τα οποία σημείωσαν πτώση την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες, σε αντίθεση με τις προσδοκίες για μέτρια άνοδο.
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 900.000 βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαρτίου.
Η IHS Markit προέβλεπε αύξηση των αποθεμάτων κατά 600.000 βαρέλια, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε την Τρίτη αύξηση 3,9 εκατ. βαρελιών.
Το θετικό κλίμα στην αγορά τροφοδότησαν και οι προσδοκίες των επενδυτών ότι στην αυριανή συνεδρίασή τους ο OPEC και οι σύμμαχοί του, σχήμα γνωστό και ως OPEC+, θα επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή τους και τον Μάιο, ίσως και αργότερα, προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά.
Τις προσδοκίες αυτές ενίσχυσε και η κίνηση του OPEC+ να αναθεωρήσει πτωτικά την πρόβλεψή του για τη ζήτηση το τρέχον έτος κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα.
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου υποχώρησε κατά -1,98% στα 59,34 βαρέλι.
Πτώση -0,89% για το Brent, στα 63,57 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης