Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Λάθος απόφαση που κλείσαμε τον κόσμο σε εσωτερικούς χώρους

Λινού: Λάθος απόφαση που κλείσαμε τον κόσμο σε εσωτερικούς χώρους
Ψυχραιμία και υπομονή για να καταλάβουμε τι συμβαίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca συνιστά η κα.Λινού
Σχετικά Άρθρα

Λάθος χαρακτήρισε την απόφαση των ειδικών να κλειστούν οι πολίτες στα σπίτια και σε εσωτερικούς χώρους η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, η οποία χαρακτήρισε εξαιρετικό ότι από αύριο Σάββατο 3 Απριλίου, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα σε εξωτερικούς χώρους.
«Θεωρήσαμε ότι περιορίζοντας τον κόσμο στους κλειστούς χώρους θα είχαμε μικρότερη διασπορά, αντί για τη διασπορά στους εξωτερικούς.
Εκείνο που δεν είχε ληφθεί υπόψη στην οργάνωση των μέτρων, ήταν ότι δεν ήμασταν πλέον στην κατάσταση που δεν είχαμε ελάχιστα κρούσματα.
Επομένως η πιθανότητα να συναντήσουμε κάποιο κρούσμα, ήταν εκτός σπιτιού, και θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους θα προλαμβάναμε την μικρή έκθεση που θα μπορούσε να προκύψει σε ανοιχτούς χώρους.
Αυτό όμως δεν ίσχυε.
Είχαμε ήδη ενδοοικογενειακή και «ενδοκτιριακή» διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τη διασπορά» υπογράμμισε η κα.Λινού, η οποία έκανε λόγο για λάθος απόφαση λόγω λάθος στοιχείων.
«Αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις δεν είχαν επαρκή πληροφορία και κατανόηση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου» υποστήριξε η κα.Λινού
Ερωτηθείσα για το εμβόλιο της AstraZeneca, η κα.Λινού συνέστησε «ψυχραιμία και υπομονή για να καταλάβουμε τι συμβαίνει», χαρακτηρίζοντας «δύσκολη εξίσωση» αυτό που συμβαίνει, λόγω του ότι, «ο κίνδυνος από το εμβόλιο παραμένει μικρότερος από αυτόν της νόσου».
Ωστόσο, η κα.Λινού είπε ότι θα έκανε το εμβόλιο της AstreZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης