Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Χαβάη αποκαλύπτει τα δικό της διαβατήριο – εμβολιασμού

Η Χαβάη αποκαλύπτει τα δικό της διαβατήριο – εμβολιασμού
Τα διαβατήρια - εμβολιασμού της Χαβάης θα περιλαμβάνουν έναν κωδικό QR για τον έλεγχο ταυτότητας και  του ιστορικού των χρηστών τους
Σχετικά Άρθρα

Τα διαβατήρια - εμβολιασμού θεωρούνται ως το νέο «χρυσό εισιτήριο» σε έναν δυστοπικό κόσμο για τα ταξίδια στο προσεχές μέλλον, μετά τον Covid.
Οι χώρες της Ευρώπης ήδη απαιτούν από τους ταξιδιώτες να χρησιμοποιούν διαβατήρια εμβολιασμού - συνήθως με τη μορφή πιστοποιητικών ή ψηφιακών καρτών και αφού έχουν προηγηθεί tests.
Πρόκειται για μία ιδέα, που ήδη ξεχωρίζει σε τουριστικά κράτη, όπως η Ταϊλάνδη και τα νησιά της Καραϊβικής.

Η εφαρμογή της Χαβάης

Στη Χαβάη οι τοπικοί αξιωματούχοι εξετάζουν μέτρα για μία εφαρμογή σχετικά με τα  διαβατήρια – εμβολιασμού για ταξίδια μεταξύ νησιών και πιθανότατα κάποια μέρα θα απαιτήσουν σε κάποιο βαθμό, από τους ταξιδιώτες να έχουν ένα τέτοιο έγγραφο για παραθερισμό.
Ο κυβερνήτης Josh Green επιβεβαίωσε ότι μια εφαρμογή βρίσκεται σε εξέλιξη με την ονομασία «First Vitals».
Το μοναδικό αρχιπέλαγος των ΗΠΑ που αποτελείται από οκτώ νησιά στον Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μια μαζική εισροή ταξιδιωτών από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Πολλοί άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στη Χαβάη διέφυγαν από την πανδημία ή εκμεταλλεύτηκαν τις φθηνές πτήσεις.

Με κωδικό QR

Τα διαβατήρια - εμβολιασμού της Χαβάης θα περιλαμβάνουν έναν κωδικό QR για τον έλεγχο ταυτότητας και  του ιστορικού των χρηστών τους.
Θα μπορούσαν να επαληθεύσουν το ιστορικό υγείας και στη συνέχεια να το κρυπτογραφήσουν, ώστε άλλοι να μην μπορεί να κλαπεί και χρησιμοποιηθεί από άλλον, σημείωσε ο κυβερνήτης.
Τώρα που οι κάτοικοι της Χαβάης εμβολιάζονται, τα ταξίδια μεταξύ νησιών αναμένεται να αυξηθούν το 2021.
Τα διαβατήρια - εμβολιασμού θα μπορούσαν να είναι αυτά που θα αναζωογονήσουν την τουριστική βιομηχανία της Πολιτείας.
Ο Green είπε ότι μια πιλοτική δοκιμή της νέας εφαρμογής των διαβατηρίων - εμβολιασμού για ταξίδια μεταξύ νησιών θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Εξάλλου και σε επίπεδο ΗΠΑ, τα διαβατήρια – εμβολιασμού θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν πραγματικότητα.
Η κυβέρνηση Biden έχει ανακοινώσει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία των ψηφιακών διαβατηρίων.
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών ανέφερε πρόσφατα ότι μια νέα εφαρμογή ταξιδιού (που ονομάζεται Travel Pass) θα κυκλοφορήσει για ταξιδιώτες αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης