Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται το παγκόσμιο διαβατήριο εμβολιασμού – Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας

Έρχεται το παγκόσμιο διαβατήριο εμβολιασμού – Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας
Η Ελλάδα ηγείται της κούρσας για την προώθηση του διαβατηρίου – εμβολιασμού κατά το Covid -19
Σχετικά Άρθρα

Το διαβατήριο εμβολιασμού φαίνεται να είναι το νέο «χρυσό εισιτήριο» για τα ταξίδια παγκοσμίως και η τουριστική βιομηχανία προσπαθεί να επωφεληθεί από την εξέλιξη αυτή.
Χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες έχουν σημαντικό μερίδιο του ΑΕΠ από τον τουρισμό, αδημονούν να υποδεχθούν τους τουρίστες.
Η Ελλάδα θα ανοίξει ξανά τις πύλες της για τους ξένους επισκέπτες στις 14 Μαΐου αλλά θα απαιτηθεί για το ταξίδια στη χώρα, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό τεστ πριν από την έλευση.
Οι τουριστικές χώρες είναι έτοιμες να προχωρήσουν.
«Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος.
Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», δήλωσε ο Παναγιώτης Μάστορας, ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικίασης σκαφών.
Η Ελλάδα ηγείται της κούρσας για την προώθηση του διαβατηρίου – εμβολιασμού, συνήθως με τη μορφή πιστοποιητικών ή ψηφιακών καρτών μια ιδέα που επίσης απαντάται σε τουριστικά κράτη όπως η Ταϊλάνδη και η Καραϊβική.

Διαδρομή προς τη σωτηρία;

Για τις επιχειρήσεις που βασίζονται στον τουρισμό, το «διαβατήριο» αυτό θεωρείται ως η «διαδρομή προς τη σωτηρία», αναφέρει το δημοσίευμα.
Οι αεροπορικές εταιρείες με αναμενόμενες απώλειες 95 δισεκ. δολαρίων το 2021, θα μπορούσαν να δηλώνουν κερδισμένες μετά από ένα καταστροφικό 2020.
Έτσι στηρίζουν πρωτοβουλίες και ιδέες, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ταξιδέψουν ξανά.
Ο Jeffrey Goh επικεφαλής της Star Alliance 26 αερομεταφορέων, που συμπεριλαμβάνει την Air China, τη Lufthansa, την Singapore Airlines και την United Airlines είπε στο Bloomberg πως πρέπει να αναπτυχθεί ένα ενιαίο σύνολο προτύπων για τις περισσότερες χώρες και τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.
Η Singapore Airlines και η Qatar Airlines έχουν ξεκινήσει και οι δύο δοκιμές για εφαρμογές διαβατηρίων - εμβολιασμού ενώ η Carnival Cruiselines ανακοίνωσε ότι κανείς δεν μπορεί να επιβιβασθεί στα πλοία της χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Η American Airlines δοκιμάζει την εφαρμογή VeriFly (όπως και τα ξενοδοχεία Hyatt) ενώ η United έχει αναπτύξει τη δική της εφαρμογή που επιτρέπει στους επιβάτες να ανεβάζουν τα αρχεία εμβολιασμού τους.

Το ψηφιακό διαβατήριο

Στην ΕΕ, στις 17 Μαρτίου, δόθηκε το πράσινο φως στο «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» για εμβολιασμό κατά του Covid.
Μπορεί να χρειαστούν έως και 3 μήνες για να εφαρμοστεί και να χρησιμοποιηθεί.
pinakas_5.jpg

Οι αδικίες

Αλλά ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Εκτός της προφανούς κριτικής για την παγκοσμιοποίηση και την υπερβολική διείσδυση κυβερνήσεων και εταιρειών στα ιατρικά αρχεία των πολιτών, τα πολλά εμβόλια που διατίθενται – μερικά εκ των οποίων δεν έχουν εγκριθεί παντού-, θα μπορούσαν να καταστήσουν ομιχλώδες «το ποιος είναι ασφαλής για να ταξιδέψει και ποιος δεν είναι».
Το διαβατήριο - εμβολιασμού είναι επίσης άδικο, καθώς «θα ευνοεί αναπόφευκτα τους κατοίκους των πλουσιότερων κρατών σε σχέση με τα φτωχότερα εκεί όπου η διανομή εμβολίων μόλις ξεκίνησε», αναφέρει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης