Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς στην Ιταλία

Covid: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς στην Ιταλία
Κυβερνητικό διάταγμα αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακοποιών, «υποχρεούνται να υποβληθούν σε εμβολιασμό».
Σχετικά Άρθρα

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός όλων των υγειονομικών στην Ιταλία σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης ενώ όσοι δεν συμμορφωθούν θα έρχονται αντιμέτωποι με κυρώσεις.
Ένα διάταγμα την Τετάρτη (31/3/2021) - που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Mario Draghi - αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακοποιών, «υποχρεούνται να υποβληθούν σε εμβολιασμό».
Σε όσους αρνούνται, δεν θα καταβάλλεται ο μηνιαίος μισθός σύμφωνα με το Reuters.
«Ο στόχος του μέτρου είναι να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο το ιατρικό όσο και το παραϊατρικό προσωπικό και εκείνους που βρίσκονται σε περιβάλλοντα που ενδέχεται να είναι πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο μόλυνσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση.

Διστακτικοί οι Ιταλοί με τα εμβόλια

Η απόφαση αυτή έρχεται, μετά τον εντοπισμό εστιών Covid σε νοσοκομεία της Ιταλίας, όπου το προσωπικό δεν εμβολιάστηκε.
Γενικότερα, η Ιταλία είναι μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά διστακτικότητας απέναντι στα εμβόλια.
Σε πρόσφατη έρευνα περίπου το 40% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά σε ερώτηση σχετικά με τον εμβολιασμό.
Οι ΗΠΑ, που ηγούνται του πλανήτη σε εμβολιασμό για Covid – πρόσφατα ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια δόσεις - ανακοίνωσαν την 1η Απριλίου ημερήσιο ρεκόρ 3,38 εκατομμυρίων ενέσεων.
Ωστόσο, παρά την πρόοδο στους εμβολιασμούς, οι νέες μολύνσεις στις ΗΠΑ αυξάνονται, με τον επταήμερο κινούμενο μέσο όρο των καθημερινών κρουσμάτων να υπερβαίνει τις 79.000, από περίπου 53.000 νωρίτερα τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης