Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για το λιανεμπόριο – Ανακοινώνει έκτακτη ενίσχυση για τις κλειστές επιχειρήσεις στις 5/4

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για το λιανεμπόριο – Ανακοινώνει έκτακτη ενίσχυση για τις κλειστές επιχειρήσεις στις 5/4

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο εμπόρων Θεσσαλονίκης - Αποκλιμάκωση στη συμπρωτεύουσα, οργή στην Πάτρα

Σχετικά Άρθρα

Αμετάπειστη παρά τις έντονες αντιδράσεις των εμπορικών συλλόγων Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης παρέμεινε η κυβέρνηση γνωστοποιώντας το απόγευμα της Κυριακής (4/4/) πως το πρωί της Δευτέρας (5/4/2021) θα ανακοινώσει έκτακτη οριζόντια ενίσχυση των επιχειρήσεων, που θα παραμείνουν κλειστές τον μήνα Απρίλιο.
Την έκτακτη ενίσχυση αναμένεται να ανακοινώσει στις 9:00 το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και σύμφωνα με πληροφορίες το βοήθημα θα συσχετίζεται με τον τζίρο της κάθε επιχείρησης το 2019.

Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΕΣΘ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το απόγευμα της Κυριακής (4/4/2021) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη, σε μία προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου σχετικά με τη μη επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, λόγω επιδημιολογικής επιβάρυνσης,
Η επικοινωνία έγινε σε θετικό κλίμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες ενώ ο πρωθυπουργός τόνισε, πως η απόφαση ανήκε στους γιατρούς και όχι στην κυβέρνηση.
Επίσης ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, πως η Θεσσαλονίκη ήταν ανοιχτή περισσότερες μέρες από την Αθήνα ενώ τον ενημέρωση πως το πρωί της Δευτέρας (5/4) θα ανακοινωθεί πρόσθετο μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο.
Τη διαβεβαίωση ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα τηρήσει τη νομιμότητα ως προς τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης τη Δευτέρα (5/4), έδωσε μέσω ο πρόεδρός του, Παντελής Φιλιππίδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, εφόσον δεν αλλάξει η απόφαση να παραμείνουν κλειστά, τότε θα εξεταστούν όλες οι νόμιμες λύσεις για την προστασία των συμφερόντων του κλάδου.

Οργή στην Πάτρα

Και εάν στη Θεσσαλονίκη διαφαίνεται αποκλιμάκωση στην Πάτρα επικρατεί οργή, καθώς οι έμποροι αναφέρουν, πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας άφησε το πρωί της Κυριακής (4/4) αισιόδοξα μηνύματα για το άνοιγμα της αγοράς.
«Με έκπληξη ακούμε τον πρόεδρο του συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.
Ο κύριος Πέτσας το πρωί άφησε αισιόδοξα μηνύματα ανοίγματος της αγοράς.
Οι έμποροι της πόλης δεν κρατιούνται άλλο.
Θα ανοίξουν κανονικά τα καταστήματά τους» σχολίασε μιλώντας στο Open, ο Τάσος Νικολακόπουλος, ειδικός γραμματέας εμπορικού συλλόγου Πάτρας.

Πελώνη: Επιπλέον μέτρα για τις κλειστές επιχειρήσεις

Επιπλέον μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων όλης της χώρας, που θα παραμείνουν κλειστές τον Απρίλιο, πρόκειται να ανακοινώσει το πρωί της Δευτέρας (5/4/2021) η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό το απόγευμα της Κυριακής (4/4) η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Η κ. Πελώνη απαντώντας στην κριτική για τη μη επαναλετιουργία του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα, τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται τις εισηγήσεις των ειδικών.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο οποίος νωρίτερα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση αχρήστων».
«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει.
Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου.
Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους.
Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Πελώνη:
«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει.
Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου.
Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.
Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαϊα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει.
Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων;
Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;
Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.
Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή».

Τσίπρας: Κυβέρνηση αχρήστων

«Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει όχι μόνο πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων.
Αλλά και ότι έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του που στοιχίζουν στη χώρα», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Α. Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Facebook.
Όπως σημειώνει ο κ. Τσίπρας «πριν δύο μέρες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή πανηγύριζε για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και μας διαβεβαίωνε ότι έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας. Σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο».
Και εξηγεί ότι «αφού προανήγγειλαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου "με σχέδιο" την Παρασκευή, το ακύρωσαν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη.
Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες; Απολύτως τίποτα. Γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων, γνώριζαν την επιδημιολογική εικόνα».

Εύλογη η οργή του κόσμου

Αφού τονίζει πως «κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει όχι μόνο πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων.
Αλλά και ότι έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του που στοιχίζουν στη χώρα», προσθέτει ότι «για αυτό το λόγο και δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, όπως τον καλούμε εδώ και έναν χρόνο».
Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι «η οργή του κόσμου, των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα αθρόων απολύσεων, των καταστηματαρχών που παρά τα σωρευμένα χρέη ξόδεψαν από το υστέρημά τους για να προετοιμάσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, είναι εύλογη».
«Το ελάχιστο που έχει να κάνει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα πια, είναι να τους αποζημιώσει για τα δικά της εγκληματικά λάθη», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.
tsipras_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης