Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατ. χρηστών - Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται στοιχεία 617.722 Ελλήνων χρηστών

Facebook: Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατ. χρηστών - Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται στοιχεία 617.722 Ελλήνων χρηστών
Ανάμεσα τους, περιλαμβάνονται και στοιχεία 617.722 χρηστών από την Ελλάδα και 152.321 από την Κύπρο
Για ακόμη μία φορά ο κολοσσός των κοινωνικών μέσων το Facebook, εμφανίζει αδυναμία στη διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς όπως αποκαλύπτεται το Σάββατο 3 Μαρτίου, διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών.
Μεταξύ των δεδομένων που διέρρευσαν συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα αλλά και ψευδώνυμα των χρηστών στο Facebook, αριθμοί τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης αλλά και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με άρθρο του Business Insider.
«Πρόκειται για παλιά δεδομένα που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν, το 2019», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.
«Βρήκαμε και επιδιορθώσαμε αυτό το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019».
Ο συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρίας κυβερνοασφαλείας Hudson Rock, Alon Gal και ένας από τους πρώτους που εντόπισαν τη διαρροή των δεδομένων, δήλωσε πως μια βάση δεδομένων τέτοιας έκτασης θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκμετάλλευση των δεδομένων από κακοποιά στοιχεία προκειμένου να επιχειρήσουν την απόκτηση του ελέγχου διαφόρων λογαριασμών.
Σύμφωνα με το Reuters, oι βάσεις δεδομένων, ειδικά αν είναι μεγάλες ή σπάνιες, δεν κοινοποιούνται αμέσως, επειδή τα άτομα που τις διατηρούν προσπαθούν να επωφεληθούν οικονομικά όσο μπορούν», έγραψε στο Twitter ο ίδιος.
«Η διαδικασία μερικές φορές διαρκεί χρόνια, μερικές φορές μέρες, αλλά τελικά όλες οι ιδιωτικές βάσεις δεδομένων διαρρέουν αφού πρώτα πουληθούν».
Τα δεδομένα που διέρρευσαν είναι διαθέσιμα δωρεάν σε ένα φόρουμ χάκερ, καθιστώντας τα προσβάσιμα σε οποιονδήποτε έχει βασικές δεξιότητες, γράφει το Business Insider.
Σύμφωνα πάντα με το άρθρο, τα δεδομένα που διέρρευσαν αφορούν 32 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, 11 εκατομμύρια χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6 εκατομμύρια χρήστες στην Ινδία, αλλά και δεδομένα χρηστών από πάρα πολλές άλλες χώρες.

617.722 χρήστες από Ελλάδα

 

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που ανάρτησε στο Twitter, έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα από χρήστες του Facebook σε 106 χώρες του κόσμου: 32 εκατομμύρια από τις ΗΠΑ, 11 εκατομμύρια από τη Βρετανία και 6 εκατομμύρια από την Ινδία.

Ανάμεσα τους, περιλαμβάνονται και στοιχεία 617.722 χρηστών από την Ελλάδα και 152.321 από την Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης