Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ανατροπές στην ασφαλιστική αγορά από τις συμφωνίες ERGO - DAS, Generali - AXA, Εθνικής Ασφαλιστική - CVC

Ανατροπές στην ασφαλιστική αγορά από τις συμφωνίες ERGO - DAS, Generali - AXA, Εθνικής Ασφαλιστική - CVC
ERGO - DAS, Generali – AXA και CVC – Εθνική Ασφαλιστική αλλάζουν τον χάρτη της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς.
Σχετικά Άρθρα

ERGO - DAS, Generali – AXA και CVC – Εθνική Ασφαλιστική αλλάζουν τον χάρτη της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς.
Ο κλάδος συγκεντρώνεται, η πίτα μειώνεται, τα μερίδια αυξάνονται.
Οι ασφαλιστικές φτιάχνουν τα στρατηγικά τους πλάνα.
Ορόσημο για την αγορά η ολοκλήρωση των συναλλαγών Generali – AXA και CVC – Εθνική Ασφαλιστική.
Συγκεκριμένα 165 εκατομμύρια ευρώ συμφώνησε η Ιταλική Generali (3η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης) να πληρώσει την Γαλλική AXA SA για να πάρει όλες τις ασφαλιστικές εργασίες του κλάδου Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
Το αντίτιμο πολλαπλάσιο των P/E έτους 2019 12,2×2 (Πολλαπλάσιο Τιμή/Καθαρά Κέρδη IFRS).
Για το κομμάτι του bancassurance (συνεργασία ΑΧΑ Ασφαλιστικής – Alpha Bank στην διανομή ασφαλιστικών προϊόντων), η συμφωνία Generali – Alpha Bank ορίστηκε αρχικά για 20 έτη και περιλαμβάνει μελλοντικές αμοιβές που θα αποδοθούν στην Alpha Bank από τις Ελληνικές επιχειρήσεις της Generali.
Το Bancassurance αναμένεται να γράψει δυναμική πορεία στα επόμενα χρόνια με αύξηση κερδοφορίας καθώς η Τράπεζα εξυπηρετεί περίπου 3,1 εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα, πουλώντας από το ψηφιακό κανάλι διανομής και το γκισέ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι διασταυρούμενες πωλήσεις θα αυξηθούν περίπου1,8x .
Σήμερα η Generali Ελλάδος κατέχει την 2η θέση στις γενικές ασφαλίσεις και την 3η θέση στις ασφαλίζεις υγείας, έχοντας ήδη διαγράψει επιτυχημένη πορεία στα ομαδικά ασφαλιστήρια για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τι αλλάζει στην αγορά, τι αλλάζει για την Generali

Η Generali, ανεβάζοντας 300% ταχύτητα στην παραγωγή δεν έκρυψε ποτέ ότι αναζητούσε επιχειρηματικές ευκαιρίες, στόχος άλλωστε του στρατηγικού σχεδίου «Generali 2021» ήταν και είναι η ανάπτυξη μέσω συναλλαγών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε επίπεδο ομίλου και τοπικής αγοράς.
Η εξαγορά της AXA Ασφαλιστικής είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της Generali και ενισχυμένη πλέον θα είναι σε θέση μέσω δικτύου ανεξαρτήτων διαμεσολαβητών, bancassurance, και online πωλήσεων να δώσει προϊόντα που διαφοροποιούνται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Munich Re, ERGO, DAS

Τα μερίδια της αγοράς ελέγχει, μεταξύ άλλων και η ERGO με μεγάλη παρουσία στην Βόρεια Ελλάδα (θυγατρική της κολοσσιαίας Munich Re), μετά την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.
H ERGO Ασφαλιστική εξαγόρασε το 2020 τις μετοχές της DAS Hellas (ασφαλιστική νομικής προστασίας) τον Ιούλιο του 2020 ενώ αυτή την στιγμή η μόνη ασφαλιστική νομικής προστασίας στην Ελλάδα είναι η ARAG η οποία φαίνεται να έχει κερδίσει μερίδια.
Μπροστά μας είναι και το deal Εθνική Ασφαλιστική – CVC η ολοκλήρωση του οποίου θα προκαλέσει νέα ανατροπή στην ασφαλιστική αγορά.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης