Τελευταία Νέα
Διεθνή

H EE μπλόκαρε 3,1 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca προς την Αυστραλία

H EE μπλόκαρε 3,1 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca προς την Αυστραλία
Μαίνεται ο πόλεμος των εμβολίων, με αιχμή την κόντρα ΕΕ - AstraZeneca
Σχετικά Άρθρα
Την αποστολή 3,1 εκατ. δόσεων εμβολίου της AstraZeneca προς την Αυστραλία μπλόκαρε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο περιορισμός στις εξαγωγές υπογραμμίζει τις τεράστιες ελλείψεις του εμβολίου της AstraZeneca στην ΕΕ και περιπλέκει την εκστρατεία εμβολιασμού της Αυστραλίας, η οποία είναι ήδη 83% πίσω από τον αρχικό της προγραμματισμό.
Με τον ρυθμό του εμβολιασμού να είναι πολύ πίσω έναντι της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η ΕΕ ενίσχυσε την εποπτεία των εξαγωγών εμβολίων τον περασμένο μήνα, ενισχύοντας το περιθώριο για τον αποκλεισμό των αποστολών σε χώρες με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.
«Έχουν μπλοκάρει 3,1 εκατομμύρια δόσεις μέχρι στιγμής», δήλωσε στο Reuters η πηγή της αυστραλιανής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι είχε λάβει μόνο 300.000 δόσεις και άλλες 400.000 δόσεις είχαν προγραμματιστεί να φτάσουν μέχρι το τέλος Απριλίου.
«Δεν έχουμε εγκαταλείψει την ελπίδα, αλλά σταματήσαμε να υπολογίζουμε τις εν λόγω δόσεις στις αναμενόμενες προμήθειες», ανέφερε η πηγή.
Μέχρι την Τρίτη, η Αυστραλία επιβεβαίωσε μόνο το μπλόκο των 250.000 δόσεων των δόσεων AstraZeneca από την ΕΕ, με την Καμπέρα να τονίζει ίτι δεν θα καθυστερήσει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού.
Εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε ότι απέρριψε μόνο ένα από τα 491 αιτήματα εξαγωγής εμβολίων COVID-19, δεδομένου ότι ενίσχυσε τη διαφάνεια των εξαγωγών στα τέλη Ιανουαρίου και επτά αιτήματα εξετάζονται επί του παρόντος.
Αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν τα αιτήματα αποστολής στην Αυστραλία ήταν υπό εξέταση, σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης