Διεθνή

Ιταλία: Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα ξαναλειτουργήσουν σίγουρα τον Μάιο του 2021

Ιταλία: Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα ξαναλειτουργήσουν σίγουρα τον Μάιο του 2021
«Οι επιχειρήσεις της χώρας μας θα ξαναλειτουργήσουν από τον Μάιο, αλλά υπάρχει πιθανότητα ένα μέρος να ξανανοίξει από τις 20 Απριλίου» τόνισε η Ιταλίδα υπουργός Εμπορίου
Σχετικά Άρθρα

Η Ιταλίδα υπουργός Περιφερειακών Θεμάτων Stella Jellini ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Mario Draghi εργάζεται με στόχο την επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.
«Οι επιχειρήσεις της χώρας μας θα ξαναλειτουργήσουν από τον Μάιο, αλλά υπάρχει πιθανότητα ένα μέρος να ξανανοίξει από τις 20 Απριλίου», τόνισε η υπουργός.
Η κυβέρνηση της Ρώμης έχει αποσαφηνίσει ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά στοιχεία και ότι σε περίπου δυο εβδομάδες θα υπάρξει συνολική επανεκτίμηση της όλης κατάστασης.
Παράλληλα, η Jellini τόνισε ότι «πρέπει να εγκριθεί και έκτακτη βοήθεια για δραστηριότητες οι οποίες θα αναγκαστούν να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους, όπως για παράδειγμα εκείνες που ασχολούνται με την οργάνωση γάμων».

Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες

Στο μεταξύ, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων προχώρησαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στο Τορίνο, όπως και στον ιταλικό νότο.
Κύριο αίτημά τους είναι να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να εργάζονται το γρηγορότερο δυνατό, να συνδυαστεί η εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας με την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να παρασχεθεί νέα οικονομική στήριξη από την κυβερνητική συμμαχία της οποίας ηγείται ο Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης