Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Νέο πακέτο μέτρων 32 δισ. εξήγγειλε ο Draghi λόγω τρίτου κύματος πανδημίας

Ιταλία: Νέο πακέτο μέτρων 32 δισ. εξήγγειλε ο Draghi λόγω τρίτου κύματος πανδημίας
Στα μέτρα περιλαμβάνονται νέες επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν, καθώς και επιπλέον παράταση στα moratoria των δανείων για μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα
Νέο πακέτο μέτρων το οποίο πιθανότατα να ξεπερνά τα 32 δισ. ευρώ ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση υπό τον τεχνοκράτη Mario Draghi σε μία προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021.

Επιχειρήσεις

Ανώτατος αξιωματούχος του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα ότι στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται και νέες επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς και παράταση στα moratoria των δανείων για μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Δημόσιο χρέος

Ο πρόσθετος δανεισμός της ιταλικής κυβέρνησης πιθανότατα θα αυξήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα πάνω από το 10% του ΑΕΠ εφέτος από 9,5% του 2020, οπότε η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε 8,9%, συμφωνα με κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το δημοσίευμα.
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που η Ιταλία είχε καταγράψει έλλειμμα σε διψήφιο νούμερο ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Επί τα χείρω

Οι προηγούμενες επίσημες προβλέψεις της Ρώμης τον Ιανουάριο έκαναν λόγο για ελλείμμα 8,8% για εφέτος, βασιζόμενες στο σενάριο ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας κατά 6% το 2021.
Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τώρα θα πρέπει να αναθεωρήσουν επί τα χείρω την πρόβλεψη αυτή μεταξύ 4% και 5%.
Επισημαίνεται ότι η Ιταλία είχε ανακοινώσει πακέτο νέων μέτρων 32 δισ. ευρώ και τον προηγούμενο μήνα, το Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης