Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρβιτσιώτης (αν. υπουργός Εξωτερικών): Υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ - Ουκρανίας

Βαρβιτσιώτης (αν. υπουργός Εξωτερικών): Υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ - Ουκρανίας
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρέσβη Sergii Shutenko τόνισε πως η Ελλάδα στηρίζει τη διαδικασία του Μινσκ για την επίλυση του Ουκρανικού ζητήματος

«Υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ- Ουκρανίας» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.

Διαδικασία του Μινσκ

Κατά τη συνάντηση, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε πως η Ελλάδα στηρίζει τη διαδικασία του Μινσκ για την επίλυση του Ουκρανικού ζητήματος και προσέθεσε ότι τα διεθνή προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Βαρβιτσιώτης αφού αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους λαούς των δύο χωρών, επισήμανε στον Ουκρανό πρέσβη ότι η ενίσχυση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων.

Κυρώσεις

Τέλος, υπενθύμισε, όπως σημειώνεται, ότι η χώρα μας έχει πληρώσει μεγάλο οικονομικό τίμημα, συνεπεία των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στις εξαγωγές των προϊόντων της.
«Υποστηρίζουμε την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ - Ουκρανίας.
Εμβαθύνουμε τους διμερείς μας δεσμούς» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης