Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας - Το Ιράν στην ατζέντα των συνομιλιών

Στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας - Το Ιράν στην ατζέντα των συνομιλιών
Η επανέναρξη των συνομιλιών Ουάσιγκτον - Τεχεράνης προκαλεί ανησυχία στο Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ επισκέπτεται σήμερα (11/4) ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin στην πρώτη επίσκεψη στη χώρα υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης Biden, σε μια εποχή που η στάση της Ουάσιγκτον στο Ιράν έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu.
Ο Austin αναμένεται να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον ισραηλινό υπουργό Άμυνας στην διήμερη παραμονή του στο Ισραήλ, η οποία, σύμφωνα με αξιωματούχους, θα περιλαμβάνει συνομιλίες για προμήθειες αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ.
Η Ουάσινγκτον επιδιώκει να καθησυχάσει το Ισραήλ όσον αφορά θέματα περιφερειακής ασφάλειας, καθώς ξανάρχισαν οι συνομιλίες -οι οποίες δεν γίνονται προς το παρόν άμεσα και δεν έχουν καταλήξει σε αποτέλεσμα- για μια επιστροφή των ΗΠΑ στην συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και των μεγάλων δυνάμεων, από την οποία είχε αποχωρήσει η Ουάσινγκτον υπό τον πρόεδρό Trump.
Το Ισραήλ επικρίνει τη συμφωνία αυτή, η οποία, σύμφωνα με αυτό, θέτει προσωρινά έναν φραγμό στις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν ανοίγοντας το δρόμο στην Τεχεράνη για την δημιουργία βομβών μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης