Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin ξεπέρασε και πάλι τα 60.000 δολάρια, εν μέσω συζητήσεων για περιορισμένη προσφορά

Το Bitcoin ξεπέρασε και πάλι τα 60.000 δολάρια, εν μέσω συζητήσεων για περιορισμένη προσφορά
Τα εκπληκτικά κέρδη του Bitcoin φέτος οφείλονται στη γενική αποδοχή του ως επένδυση και ως μέσου πληρωμής
Σχετικά Άρθρα

Η αξία του Bitcoin ξεπέρασε το επίπεδο των 60.000 δολαρίων για να πλησιάσει τις τιμές ρεκόρ το Σαββατοκύριακο (10 -11/4) ξεπερνώντας ένα στενό εύρος και εν μέσω συζητήσεων περί περιορισμένης προσφοράς.
Το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, έφτασε τα 61.222,22 δολάρια το Σάββατο (10/4), το υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα μήνα για να υποχωρήσει στην Κυριακή (11/4) στα 59.605/
Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 116% από το χαμηλό του έτους στα 27.734 δολάρια στις 4 Ιανουαρίου 2021.
Ξεπέρασε το όριο των 60.000 δολαρίων για πρώτη φορά στις 13 Μαρτίου, σημειώνοντας ρεκόρ 61,781,83 δολαρίων στην πλατφόρμα  Bitstamp, αμέσως μετά την υπογραφή του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέσο πληρωμής και επένδυση

Ο Justin d'Anethan, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Diginex στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στις χρηματιστηριακές αγορές και σε άλλα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αφήνοντας το Bitcoin σε μία σχετική αδράνεια και στα ανώτερα επίπεδα 50.000 δολαρίων.
Τα εκπληκτικά κέρδη του Bitcoin φέτος οφείλονται στη γενική αποδοχή του ως επένδυση και ως μέσου πληρωμής, συνοδευόμενης από τη ροή μετρητών σε μετοχές, χρηματιστηριακά κεφάλαια και άλλα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.
Η μεγάλη άνοδός του ενισχύθηκε καθώς μεγάλες εταιρείες - όπως η BNY Mellon, ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων BlackRock και ο γίγαντας πιστωτικών καρτών Mastercard - υποστήριξαν κρυπτονομίσματα, ενώ αυτές όπως η Tesla, η Square και η MicroStrategy επένδυσαν σε bitcoin.
Μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, όπως η Morgan Stanley, επιδιώκουν επίσης να προσφέρουν στους πελάτες πρόσβαση σε κεφάλαια bitcoin.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης