Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νέα προβλήματα για τον Ελλάκτωρ: Υποβιβάζεται στη Β΄ κατηγορία εταιρικής διακυβέρνησης από την ISS

Νέα προβλήματα για τον Ελλάκτωρ: Υποβιβάζεται στη Β΄ κατηγορία εταιρικής διακυβέρνησης από την ISS
Η επιδείνωση της αξιολόγησης αποδίδεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της εταιρείας είναι εκτεθειμένος σε εργασίες συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τρίτους ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε εμπλοκή σε διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε τόσο η ΑΚΤΩΡ όσο και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Σχετικά Άρθρα
Νέος κόλαφος για τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την ISS το ανεξάρτητο διεθνή οίκο μετοχικής επιμέλειας, συστάσεις του οποίου ακολουθούν πολλοί θεσμικοί επενδυτές.
Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία υποβαθμίστηκε από τον ISS όσον αφορά την τήρηση αρχών ορθής εταιρικής διακυβέρνησης.
Η Institutional Shareholders Services (ISS) ο μεγαλύτερος, ανεξάρτητος, διεθνής οίκος εποπτείας εταιρικής διακυβέρνησης, υποβάθμισε την αξιολόγηση του ΕΛΛΑΚΤΩΡ όσον αφορά την τήρηση αρχών εταιρικής διακυβέρνησης.
Η αξιολόγηση της ελληνικής εταιρείας από την βαθμίδα 4 που βρίσκονταν πριν την περίοδο του σημερινού Δ.Σ. υποβιβάστηκε στο 7 καθώς η κλίμακα είναι από το 10 για την χειρότερη θέση έως το 1 για την καλύτερη βαθμολογία.

Χαμηλό το επίπεδο διακυβέρνησης στον Ελλάκτωρ

Η επίδοση αυτή δείχνει ότι το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται σε διεθνή standards.
Η επιδείνωση της αξιολόγησης αποδίδεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της εταιρείας είναι εκτεθειμένος σε εργασίες συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τρίτους ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε εμπλοκή σε διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε τόσο η ΑΚΤΩΡ όσο και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Στην έκθεση της ISS επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της εταιρείας είναι μη εκτελεστικός αλλά και μη ανεξάρτητος, υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις ενώ η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την κατοχή μετοχών των μελών ΔΣ και στελεχών της εταιρείας.

www.bankingnewsgr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης