Τελευταία Νέα
Διεθνή

EΕ: Πρόταση για εμβολιασμούς με το AstraZeneca σε άτομα άνω των 60

EΕ: Πρόταση για εμβολιασμούς με το AstraZeneca σε άτομα άνω των 60

Τι επισημαίνεται σε επιστολή της πορτογαλικής προεδρίας προς τους υπουργούς Υγείας των κρατών – μελών της ΕΕ, την οποία αποκάλυψε το πρακτορείο Bloomberg

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση για κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση όσον αφορά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca περιλαμβάνεται σε επιστολή της πορτογαλικής προεδρίας που απηύθυνε προς τους υπουργούς Υγείας των κρατών – μελών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.
Στην επιστολή, την οποία επικαλείται Bloomberg, προτείνεται μια ενιαία στάση, οι εμβολιασμοί με το εν λόγω εμβόλιο θα πρέπει να περιοσρισμούν σε άτομα άνω των 60 ετών .

Η επιστολή

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια κοινή ευρωπαϊκή θέση (σ.σ. στο εν λόγω ζήτημα) και το να περιορίσουμε τη χορήγηση του εμβολίου AstraZenca στις ίδιες ηλικιακές ομάδες μπορεί να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης», επισημαίνεται στη επιστολή, η οποία υπογράφεται από την υπουργό Υγείας της Πορτογαλίας Marta Temido και έχει ημερομηνία 9 Απριλίου.

Βαβέλ

Η πρόταση ήρθε αφού οι υπουργοί δεν κατάφεραν να σχηματίσουν μια ενιαία στάση την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά τις εντοπισθείσες παρενέργειες του εμβολίου Astra Covid-19.
Η επιστολή αναγνωρίζει ότι «κατά τη συνάντηση, τα κράτη μέλη εμφανίστηκαν βαθιά διχασμένα για το δέον γενέσθαι».
Στη συνέχεια λέει ότι «η ευαισθησία του θέματος άφησε πολλούς από εμάς απογοητευμένους».

ΕΜΑ

Παρά τους κινδύνους, η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ για τα φάρμακα ΕΜΑ –και αυτή της Βρετανίας – επέμειναν την περασμένη Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων και ότι πρέπει να παραμείνει ζωτικό εργαλείο για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Σε απάντηση στις ανησυχίες για την ασφάλεια, η Ιταλία ακολούθησε τη Γερμανία και τη Γαλλία προτείνοντάς τους εμβολιασμούς μόνο για άτομα άνω των 60 ετών, ενώ η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου οδηγία τα άτομα κάτω των 30 ετών να λαμβάνουν εναλλακτικό εμβόλιο, εάν υπάρχει διαθέσιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης