Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Για δεύτερη εβδομάδα αυξάνονται κρούσματα covid και εισαγωγές

ΗΠΑ: Για δεύτερη εβδομάδα αυξάνονται κρούσματα covid και εισαγωγές
Το 22% των Αμερικάνων έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίων
Σχετικά Άρθρα
Αύξηση των κρουσμάτων covid και των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία κατέγραψαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ, οι οποίες μετρούν πάνω από 562,5 χιλιάδες νεκρούς και 31,3 εκατομμύρια μολύνσεις.
Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11/4 οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια αύξηση της τάξης του 8% στις μολύνσεις, με την Πολιτεία του Μίσιγκαν να αναφέρει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και εισαγωγών ασθενών από όλες τις Πολιτείες.
Το Μίσιγκαν χαλάρωσε κάποια περιοριστικά μέτρα στις αρχές Μαρτίου, με τα Αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων να καλούν τις αρχές της Πολιτείας να «κλείσουν» και πάλι δραστηριότητες προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση κρουσμάτων, εισαγωγών και θανάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, οι εισαγωγές ασθενών αυξήθηκαν κατά 6% την τελευταία εβδομάδα, με τον αριθμό των νοσηλευομένων να ξεπερνά τους 39.000.
Πάντως, με μεγάλη ταχύτητα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί, ενώ πλέον στόχος είναι από τις 19 Απριλίου να αρχίσουν να εμβολιάζονται όλοι οι ενήλικες άνω των 16 ετών.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, το 36% των Αμερικάνων πολιτών έχει εμβολιαστεί με μια δόση, ενώ το 22% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης