Τελευταία Νέα
Διεθνή

SpaceX: «Φρέσκα» κεφάλαια 1,6 δισ. δολ. παρά τις αποτυχημένες δοκιμές

SpaceX: «Φρέσκα» κεφάλαια 1,6 δισ. δολ. παρά τις αποτυχημένες δοκιμές
Η αποτίμηση της εταιρείας υπολογίζεται σε περίπου 74 δισεκατομμύρια δολάρια - Οι έρευνες από την Βουλή των Αντιπροσώπων για τις δοκιμαστικές πτήσεις
Σχετικά Άρθρα

Κεφάλαια 1,16 δισεκατομμύρια δολάρια έχει συγκεντρώσει η SpaceX του δισεκατομμυριούχου Elon Musk μέσω ιδίων κεφαλαίων όπως γνωστοποίησε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) την Τετάρτη 13 Απριλίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η καιφαλαιακή ενίσχυση πραγματοποιείται καθώς την SpaceX - οι επενδυτές στην οποία περιλαμβάνουν τις Alphabet Inc και Fidelity Investments - αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι συγκέντρωσε περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες αύξησαν την αποτίμησή της εταιρείας στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.

SpaceX's Starship

Η διαστημική εταιρεία είχε συγκεντρώσει 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο στον μεγαλύτερο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας PitchBook.
Τον Φεβρουάριο, ένα πρωτότυπο του πυραύλου SpaceX's Starship, SN9, εξερράγη κατά τελική φάση της προσγείωσης, όπως συνέβη και με το σκάφος SN8 σε προηγούμενη αποστολή.
Το SN9 ήταν ένα μοντέλο που αναπτύχθηκε για τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίου 100 τόνων σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

¨Ερευνα

Μετά από αυτό το περιστατικό, η Επιτροπή Μεταφορών και Υποδομών της Βουλής των Αντιπροσώπων δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ερευνά μια εμπορική αποστολή SpaceX μετά τη καταγγελία των ρυθμιστικών αρχών ότι κατά τις δοκιμαστικές πτήσεις δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφάλειας των ΗΠΑ.
Ο Musk, ο οποίος ηγείται επίσης αρκετών εταιρειών υψηλής; τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Tesla, Neuralink και Boring, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η SpaceX θα προσγειώσει τους πυραύλους Starship στον Άρη πριν από το 2030.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης