Χρηματιστήριο

Πουλά ο Γ. Περιστέρης Τέρνα Ενεργειακή και αγοράζει ο Β. Μαρινάκης, καταβάλλοντας 30 εκατ. - Στη ΓΕΚ Τέρνα θα αποκτήσει το 32,5%

Πουλά ο Γ. Περιστέρης Τέρνα Ενεργειακή και αγοράζει ο Β. Μαρινάκης, καταβάλλοντας 30 εκατ. - Στη ΓΕΚ Τέρνα θα αποκτήσει το 32,5%

Μέσω δύο πακέτων, με το 1,99% της Τέρνα Ενεργειακής, στα 13 ευρώ, μείωσε το ποσοστό του ο Γιώργος Περιστέρης

Στο 12% μειώθηκε το ποσοστό του Γιώργου Περιστέρη στην Τέρνα Ενεργειακή μετά και τα σημερινά, 15 Απριλίου 2021, πακέτα μετοχών που διακινήθηκαν συνολικής αξίας 29,9 εκατ. ευρώ.
Αγοραστής των πακέτων μετοχών ήταν ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αποκτήσει ποσοστό της τάξης του 3,8% με 4% της Τέρνα Ενεργειακής.
Τα πακέτα των 2,3 εκατ. τεμαχίων πραγματοποιήθηκαν στην τιμή των 13 ευρώ ανά μετοχή και αφορούν το 1,99% του συνόλου των μετοχών με τη συνολική αξία της συναλλαγής να ανέρχεται στα 29,9 εκατ. ευρώ.

Η αποεπένδυση Reggeborgh

Με τα 30 εκατ.που συγκέντρωσε ο Γιώργος Περιστέρης και τα περίπου 50 εκατ. που έχει αντλήσει μέσω δανείων (16-17 εκατ. από Eurobank, 6 εκατ. από Εθνική και άλλων τραπεζών) έχει συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό ώστε να αγοράσει επιπλέον 5% - 5,5% της ΓΕΚ Τέρνα, αποκτώντας έτσι τουλάχιστον το 32,5% του ομίλου.
Η Reggeborgh, το ολλανδικό fund, μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχει μηδενίσει την έκθεσή της στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα.
Από την αποεπένδυση που πραγματοποίησαν οι Ολλανδοί αποκόμισαν ένα κέρδος περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Μετοχικές αλλαγές

Μετά τις σημαντικές μετοχικές μεταβολές, ο διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος του ομίλου Γιώργος Περιστέρης θα κατέχει το 32,5% της ΓΕΚ Τέρνα και περίπου το 12% της Τέρνα Ενεργειακής.
Να σημειωθεί ότι ο βασικός μέτοχος της Τέρνα Ενεργειακής είναι η ΓΕΚ Τέρνα.
Η παρουσία Μαρινάκη στην Τέρνα Ενεργειακή αποσκοπεί στη στρατηγική διαφοροποίησης των κεφαλαίων που έχει επενδύσει στη ναυτιλία και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η Τέρνα Ενεργειακή θεωρείται κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης