Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα 63% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο στην Ευρώπη

Άλμα 63% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο στην Ευρώπη
Ανέκαμψαν οι πωλήσεις στην αγορά αυτοκινήτου της Ευρώπης, η οποία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πανδημία
Έκρηξη πωλήσεων αυτοκινήτων καταγράφηκε στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2021, με την αγορά να ανακάμπτει από την κατάρρευση της ζήτησης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, οι νέες εγγραφές αυτοκινήτων αυξήθηκαν 63% τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
Η άνοδος διέγραψε τις απώλειες που καταγράφηκαν στην αρχή του 2021, με αποτέλεσμα στο τρίμηνο οι πωλήσεις να είναι αυξημένες κατά 0,9%.
Ο Μάρτιος τείνει να είναι μια εποχιακά ισχυρή εποχή του χρόνου για την αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.
Ενώ η Ιταλία - το επίκεντρο της αρχικής επιδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη - είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται σχεδόν 500% τον περασμένο μήνα, ενώ παρέμειναν 12% κάτω από τα επίπεδα του 2019, καθώς τα μέτρα που σχετίζονται με την covid-19,περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα.
Οι κατασκευαστές οχημάτων αντιμετωπίζουν περιορισμούς και έχουν στραφεί πλέον στις online πωλήσεις και εκμεταλλευόμενοι τις κρατικές επιδοτήσεις για ηλεκτρικά οχήματα.
Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων αγορών της Ευρώπης, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 29% και 21% στην Ιταλία και τη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο. Οι εγγραφές μειώθηκαν κατά 15% στην Ισπανία, 12% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6,4% στη Γερμανία.
Ο γαλλικός όμιλος PSA συγχωνεύτηκε με την ιταλική-αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler για να σχηματίσει τον Stellantis. Περίπου το 47% των οχημάτων που ταξινομήθηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν μοντέλα VW ή Stellantis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης