Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Ισχυρές οι αγορές παγκοσμίως - Οι 4 λόγοι της bullish στάσης

tags :
BlackRock: Ισχυρές οι αγορές παγκοσμίως - Οι 4 λόγοι της bullish στάσης
Οι αγορές θα συνεχίσουν να είναι ισχυρές, δήλωσε ο συνιδρυτής και πρόεδρος του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο
Αισιόδοξος για τις χρηματοπιστωτικές αγορές δήλωσε ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Larry Fink, καθώς η οικονομία προσπαθεί να ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού.
«Είμαι απίστευτα αισιόδοξος στις αγορές», είπε ο Fink, μετρώντας μάλιστα μια σειρά παραγόντων που είναι πιθανό να ωθήσουν τις αγορές υψηλότερα στο εγγύς μέλλον, ακόμη και όταν οι S&P 500 και Dow Jones Industrial Average κυμαίνονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.
Η νομισματική και δημοσιονομική τόνωση, η μεγάλη ρευστότητα στις αγορές και τα αποτελέσματα είναι οι καταλύτες που οδηγούν τις αγορές, σύμφωνα με τον Fink.
Και οι αγορές θα συνεχίσουν να είναι ισχυρές, δήλωσε ο συνιδρυτής και πρόεδρος του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

Η πλεονάζουσα ρευστότητα

"Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα στο περιθώριο, είναι η εργασία από το σπίτι και η αλλαγή στα πρότυπα καταναλωτικής συμπεριφοράς", εξήγησε ο Fink.
"Είτε τα χρήματα προέρχονται από τα πακέτα στήριξης είτε προέρχονται από αποταμιεύσεις ή αλλαγές συμπεριφοράς για την εξοικονόμηση, πιστεύω ότι είναι φανταστικό το γεγονός ότι βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους είτε να επενδύουν μακροπρόθεσμα είτε ακόμη και να κάνουν trading", πρόσθεσε.

Οι κίνδυνοι

Βέβαια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock προειδοποίησε ότι υπάρχουν οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για το χρηματιστήριο.
Οι παραλλαγές του κορωνοϊού που μειώνουν δραματικά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.
Μακροπρόθεσμα, το δημόσιο έλλειμμα - το οποίο έχει αυξηθεί - αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή.
"Τα ελλείμματα αυτή τη στιγμή δεν είναι ένα μεγάλο ζήτημα και αυτό λένε οι αγορές", υποστήριξε ο Fink.
"Δεν είναι ένα μεγάλο ζήτημα επειδή η πλεονάζουσα ρευστότητα προσπαθεί να εισέλθει στην οικονομία.
Ωστόσο, η δύναμη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια θα μπορούσε να αλλάξει τις προοπτικές του.
"Εάν δεν έχουμε οικονομική ανάπτυξη που θα είναι βιώσιμη τα επόμενα 10 χρόνια - και μιλάω για οικονομική ανάπτυξη πάνω από 3% - τα ελλείμματά μας θα έχουν σημασία, και θα αυξήσουν κάποια στιγμή τα επιτόκια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης