Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά το αδιέξοδο στις 22/4 τι θα συμβεί στον Ελλάκτωρ; - Επικίνδυνα παιχνίδια Reggeborgh με μετοχή – ομόλογο

Μετά το αδιέξοδο στις 22/4 τι θα συμβεί στον Ελλάκτωρ; - Επικίνδυνα παιχνίδια Reggeborgh με μετοχή – ομόλογο
Όταν ο Μυτιληναίος εκδίδει ομόλογο 500 εκατ για ρευστότητα και ενισχύει την ρευστότητα του και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ… είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι φθάνουν τα 120,5 εκατ της αύξησης κεφαλαίου στον Ελλάκτωρ.
Σχετικά Άρθρα

Η μετοχή του Ελλάκτωρ στα 1,23 ευρώ με σχεδιαζόμενη τιμή αύξησης κεφαλαίου 0,90 ευρώ…
Το ομόλογο ύψους 670 εκατ με κουπόνι 6,375% έχει τιμή 85,43 μονάδες βάσης ή απόδοση 11,66%.
Όλα επιδεινώνονται.
Ήδη η Standard and Poor’s προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος default χρεοκοπίας του Άκτωρ αυξάνεται όπως και ο κίνδυνος αθέτησης του ομολόγου των 670 εκατ ευρώ.
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί;
Γιατί οι αγορές κατανοούν ότι θα πιστοποιηθεί το αδιέξοδο στην Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ελλάκτωρ στις 22 Απριλίου.
Είναι προφανές ότι η αύξηση των 120,5 εκατ δεν μπορεί να εγκριθεί άρα εκ των πραγμάτων θα αλλάξουν οι όροι.
Ούτως ή άλλως κάποιοι αγωνιούσαν που δεν υποχωρούσε η μετοχή.
Σχεδιάζουν να αλλάξουν τους όρους της αύξησης στα 0,50 με 0,40 ευρώ… οπότε υπάρχει ακόμη δρόμος απαξίωσης.
Το ίδιο θα συμβεί και στο ομόλογο, περαιτέρω πτώση στις τιμές και αποδόσεις στο 13% ή 14% προσεχώς.

Η Reggeborgh με 14,75% ευνοείται από την κατολίσθηση της μετοχής γιατί ποντάρει ότι θα αγοράσει φθηνότερα.
Η πλευρά των ολλανδών και της διορισμένης διοίκησης θεωρούν ότι μπορούν να αγοράσουν τσάμπα τον Ελλάκτωρ ενώ την ίδια στιγμή αφήνουν να εννοηθεί ότι η πλευρά της Greenhill των Μπάκου και Καυμένακη με ποσοστό 25,58%... δεν θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.
Προφανώς εάν ποντάρουν σε αυτό το σενάριο… δυσάρεστες εκπλήξεις θα προκύψουν.

Τι θα μπορούσε να συμβεί;

Η Reggeborgh παίρνοντας κέρδη και κεφάλαιο από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θέλει να ελέγξει τον Ελλάκτωρ αλλά εμπόδιο σε αυτό τον σχεδιασμό ήταν η Greenhill.
Οι εφοπλιστές χάλασαν τα σχέδια, το πάρτι και την αφαίμαξη του Ελλάκτωρ.
Η Reggeborgh υποστηρίζουν ορισμένοι ότι μετά το αδιέξοδο… στις 22 Απριλίου θα μπορέσει να αγοράσει μετοχές του Ελλάκτωρ από την αγορά σε πολύ χαμηλότερες τιμές και μετά από αυτές τις κινήσεις να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση ώστε να διασφαλίσει ότι θα περάσει η αύξηση κεφαλαίου.
Όμως σε αυτό τον σχεδιασμό… παρόντες θα είναι και οι εφοπλιστές και αυτοί θα αγοράσουν μετοχές.
Θα υποβάλλουν δημόσια πρόταση – μάλλον αποκλείεται – η Reggeborgh στον Ελλάκτωρ… άμεσα θα ανακοινώνουν δημόσια πρόταση και οι εφοπλιστές.
Οπότε το αδιέξοδο απλά θα παραμείνει.
Κάποιοι που βλέπουν το αδιέξοδο μπορεί να σκέφτονται ας καταρρεύσει η μετοχή, ας καταρρεύσει το ομόλογο… μπορεί να φοβηθούν οι εφοπλιστές και να υπαναχωρήσουν.
Όμως από ότι αντιλαμβανόμαστε… δεν φοβήθηκαν την θάλασσα… θα φοβηθούν την μετοχή του Ελλάκτωρ… ούτε καν… όσο υποχωρεί θα είναι πιο ελκυστική για αγορά.

Ποιο είναι το plan B;

Εάν όλος αυτός ο σχεδιασμός να ελέγξει τσάμπα τον Ελλάκτωρ η Reggeborgh αποτύχει… δεν θα έχει μείνει άλλη επιλογή από την πώληση περιουσιακών στοιχείων.
Ο κίνδυνος να αρχίσει ο Ελλάκτωρ να προσπαθήσει να πουλήσει τον Άκτωρ… για την ώρα είναι μικρός αλλά όσο μεγαλώνει το αδιέξοδο, τόσο θα αυξάνεται η πιθανότητα.

Υποσημείωση

Όταν ο Μυτιληναίος εκδίδει ομόλογο 500 εκατ για ρευστότητα και ενισχύει την ρευστότητα του και ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ… είναι ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς ότι φθάνουν τα 120,5 εκατ της αύξησης κεφαλαίου στον Ελλάκτωρ.

Υποσημείωση 2

Πληροφορούαμαστε ότι μέτοχοι και ομολογιούχοι συγκεντρώνουν στοιχεία για να προβούν σε αγωγές κατά της διοίκησης του Ελλάκτωρ και Άκτωρ... 

www.bankingnerws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης