Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κίνα: Απαγορεύει τη λειτουργία ενός εκ των μεγαλύτερων κέντρων εξόρυξης Bitcoin στον κόσμο

Κίνα: Απαγορεύει τη λειτουργία ενός εκ των μεγαλύτερων κέντρων εξόρυξης Bitcoin στον κόσμο
Προκάλεσε την οργή του Πεκίνου, αφού δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους ενεργειακής απόδοσης
Σχετικά Άρθρα

Η εσωτερική Μογγολία, η επαρχία της Κίνας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξόρυξης Bitcoin στον κόσμο και η Κίνα προχωρά στην απαγόρευση της λειτουργίας των διάφορων μονάδων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω κέντρο είναι υπεύθυνο για την εξόρυξη του 8% της παγκόσμιας εξόρυξης Bitcoin.
Για να έχουμε μία συκριτική τάξη μεγέθους αρκεί να σκεφτούμε ότι οι ΗΠΑ όλες μαζί καταφέρνουν να εξορύξουν το 7.2% των Bitcoin.
Επομένως, το γεγονός ότι ένα κέντρο μόνο στην Κίνα, η εσωτερική Μογγολία, ξεπερνά τη συνολική εξόρυξη των ΗΠΑ, δείχνει το πόσο σημαντικό είναι.
Από την άλλη μεριά, η εξόρυξη Bitcoin σημαίνει και υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορέψει την συνέχιση της λειτουργίας αυτού του κέντρου στην συγκεκριμένη επαρχία.
Η Κίνα θέτει αυστηρούς όρους στην κατανάλωση ενέργειας, ενώ μέχρι τα τέλη Απριλίου 2021 επιβάλλεται η παύση λειτουργίας της εξόρυξης Bitcoin στη χώρα.
Η έγκριση και αδειοδότηση νέων κέντρων είναι θα απαγορεύεται αυστηρά.

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση

Η κινεζική Κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάλλακτη ακόμα και στο ενδεχόμενο να βασιστεί το κέντρο της Μογγολίας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.
Πολλοί σπεύδουν να σχολιάσουν ότι οι λόγοι δεν είναι μόνο περιβαλλοντικοί, αλλά και πολιτικοί, καθώς η αποκεντρωμένη φιλοσοφία των κρυπτονομισμάτων και η απουσία ελέγχου των συναλλαγών αποτελούν “αγκάθια” για ένα ασφυκτικό σύστημα ελέγχου, όπως αυτό που χαρακτηρίζει την Κίνα.
Η Εσωτερική Μογγολία έγινε δημοφιλής προορισμός για τους ανθρακωρύχους κρυπτονομισμάτων λόγω των χαμηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, προφανώς σχεδιάζουν καταστολή των δραστηριοτήτων εξόρυξης κρυπτογράφησης στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, εκδίδοντας πολλαπλούς ελέγχους που εξετάζουν τις τοπικές επιχειρήσεις εξόρυξης.
Τον Αύγουστο του 2020, αξιωματούχοι της περιοχής εξέτασαν μια νέα πολιτική που εμποδίζει τους ανθρακωρύχους να χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια επιδοτούμενη από το κράτος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης