Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Υπό κατάρρευση το σύστημα υγείας λόγω covid – Αναζητούν φάρμακα, κλίνες, οξυγόνο… στο twitter

Ινδία: Υπό κατάρρευση το σύστημα υγείας λόγω covid – Αναζητούν φάρμακα, κλίνες, οξυγόνο… στο twitter
Τουλάχιστον 22 ασθενείς πέθαναν σε νοσοκομείο λόγω βλάβης στην παροχή οξυγόνου
Σχετικά Άρθρα

Δραματικές είναι οι εικόνες από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ινδία, όπου το σύστημα υγείας τελεί υπό κατάρρευση και με τους πολίτες να αναζητούν φάρμακα, κλίνες για τους ασθενείς και οξυγόνο μέσω του twitter και άλλων social media.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία έχουν κατακλυστεί από ασθενείς με covid, είναι πως τουλάχιστον 22 άνθρωποι πέθαναν στο κρατίδιο της Μαχαράστρα, όταν τελείωσε το οξυγόνο λόγω διαρροής στη δεξαμενή παροχής του.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερες από 295.000 μολύνσεις, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.
Απέναντι σε αυτήν την απελπιστική κατάσταση συγγενείς των ασθενών που έχουν ανάγκη από φάρμακα και φιάλες οξυγόνου, μοιράζονται τους τους τηλεφωνικούς αριθμούς εθελοντών, πωλητών οξυγόνου ή φαρμάκων και λεπτομέρειες για το ποιο νοσοκομείο μπορεί να δεχθεί και άλλους ασθενείς χρησιμοποιώντας το hashtag #COVIDSOS.
Κάποιοι χρήστες έχουν προσφερθεί να μαγειρέψουν για τους ασθενείς με covid-19 που παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους ή να τους βοηθήσουν σε άλλες δουλειές, όπως για παράδειγμα να ταΐζουν τα κατοικίδιά τους.
Αν και το Twitter δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ινδία, όπως το Facebook και το WhatsApp, ωστόσο αποδεικνύεται ένα χρήσιμο εργαλείο στην κρίση του κορωνοϊού, κυρίως χάρη στη λειτουργία re-tweet που αυξάνει κατακόρυφα τον αριθμό των χρηστών που βλέπουν ένα μήνυμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης