Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εγκρίθηκε από την Bundestag επιπλέον δανεισμός 60 δισ. ευρώ για το 2021

Γερμανία: Εγκρίθηκε από την Bundestag επιπλέον δανεισμός 60 δισ. ευρώ για το 2021
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείού ο συνολικός δανεισμός για το 2021 θα διαμορφωθεί σε 240 δισεκατομμύρια ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Εγκρίθηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ο οποίος περιλαμβάνει επιπλέον έκδοση χρέους ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, γεγονός που επάγεται την εκτόξευση σε επίπεδα ρεκόρ του συνολικού δανεισμό για το τρέχον έτος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters για την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021..

Η κυβέρνηση συνασπισμού υπό την Angela Merkel εξασφάλισε την απαραίτητη πλειοψηφία των δύο τρίτων της Βουλής που χρειαζόταν προκειμένου να περάσει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός, ενώ με τα επιπλέον 60 δισ. ευρώ, το συνολικό χρέος που θα εκδώσει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης για την τρέχουσα χρονιά, θα υπερβεί οριακά τα 240 δισ. ευρώ.

«Γενναιόδωρη» στήριξη

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προϋπολογισμού, επανέλαβε την άποψή του, ότι η γερμανική οικονομία χρειάζεται μια «γενναιόδωρη» στήριξη, εν μέσω του τρίτου κύματος του κορωνοϊού.
«Θα διατηρήσουμε αυτή τη στάση μέχρι το τέλος», τόνισε.
«Γιατί μετά την πανδημία θέλουμε ο ρυθμός της ανάκαμψης να είναι ταχύς».

Κατανομή

Να σημειωθεί ότι από τα 60 δισ. ευρώ του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, τα 25,5 δισ. ευρώ προορίζονται για τη διεύρυνση της χρηματοπιστωτικής γραμμής για τις επιχειρήσεις που έχουν επηρεασθεί από τα lockdowns, ενώ σχεδόν 15 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν στα νοσοκομεία και στα προγράμματα εμβολιασμού.
Μετά τη νέα επέκταση του προγράμματος δημόσιου δανεισμού, ο συνολικός προϋπολογισμός της Γερμανίας διαμορφώνεται στα 548 δισ. ευρώ, με περισσότερο από το 40% του μεγέθους του να χρηματοδοτείται μέσω της νέας έκδοσης χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης