Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Μ. Πέμπτη οι πληρωμές επιστρεπτέας 7 - Υπάρχει στρατηγική στοχευμένων μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

Σταϊκούρας: Μ. Πέμπτη οι πληρωμές επιστρεπτέας 7 - Υπάρχει στρατηγική στοχευμένων μειώσεων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

"Βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε την εστίαση με κεφάλαιο επανεκκίνησης ύψους 330 εκατ. ευρώ", ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει την Μ. Τρίτη η πλατφόρμα για την υποβολή των τελικών δικαιούχων από την επιστρεπτέα 7, ώστε την Μ. Πέμπτη να καταβληθούν τα χρήματα και να μπορέσει αυτό να είναι το κεφάλαιο κίνησης για τις επιχειρήσεις που ανοίξουν την ερχόμενη βδομάδα, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι μεταξύ άλλων, πληρώνονται εστίαση, ταξί, δικηγόροι, επιχειρήσεις ενδυμάτων, καταλύματα.
Όπως είπε ο υπουργός, «βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξουμε την εστίαση με κεφάλαιο επανεκκίνησης ύψους 330 εκατ. ευρώ και έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ο αρμόδιος υπουργός».

Εστίαση

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε η εστίαση θα πάρει σημαντικό κομμάτι της επιστρεπτέας 7.
Πρόκειται για πάνω από 1 δισ. ευρώ σε 330.000 δικαιούχους.
Κατά τον ίδιο, η εστίαση θα πάρει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα 167 εκατ. και πρόσθεσε ότι με 3 δισ. ευρώ το κράτος θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις.
Σε ό,τι αφορά τις επιταγές ο υπουργός ανέφερε ότι είναι η τελευταία παράταση για 60 ημέρες.

Περί φόρων

Αναφορικά με τις μειώσεις των φόρων, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως υπάρχει στρατηγική στοχευμένων μειώσεων και ασφαλιστικών εισφορών.
«Έχουμε ξεκαθαρίσει τι μπορέσαμε να κάνουμε με μόνιμο τρόπο και τι επεκτείναμε και το 2022 και ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια θα επιδιώξουμε να νομιμοποιήσουμε και αυτές τις μειώσεις φόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας μέχρι σήμερα σε λιγότερο από 2 χρόνια μειώσαμε κατά μόνιμο τρόπο την προκαταβολή, τον φόρο στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα για τα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9%, τον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, το φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 22% και έχουμε δώσει μια σειρά από άλλα κίνητρα και μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 3 μονάδες και καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα. Τα 2 τελευταία μέτρα επεκτάθηκαν και για το 2022».
Ακόμη, απέκλεισε το ενδεχόμενο μνημονίου.

Για την αναβάθμιση

Κάνοντας αναφορά στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μία κλίμακα σε ΒΒ από ΒΒ- που προχώρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's στις 23/4, αλλά των προοπτικών (outlook) της οικονομίας από σταθερές σε θετικές, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως αυτή η αναβάθμιση είναι μια μεγάλη επιτυχία για την χώρα. «Επιβράβευση των προσπαθειών της ελληνικής κοινωνίας η αναβάθμιση της χώρας μέσα στην υγειονομική κρίση ώστε η χώρα να δανείζεται φθηνά για να μπορέσει να βοηθήσει την οικονομία και την κοινωνία. Εμπιστεύονται την χώρα και την ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης