Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αυστηροποιεί τα περιοριστικά μέτρα - Τι προβλέπει το "φρένο έκτακτης ανάγκης"

Γερμανία: Αυστηροποιεί τα περιοριστικά μέτρα -  Τι προβλέπει το
Το "φρένο έκτακτης ανάγκης" προβλέπει την επιβολή συγκεκριμένων περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού πάνω από το όριο των 100 ανά 100.000 κατοίκους επί τρεις ημέρες

Σε μια νέα φάση περιορισμών της κοινωνικής ζωής, στην οποία προβλέπεται και ενδεχόμενη επιβολή εθνικού lockdown, εισήλθε η Γερμανία, μετά την υιοθέτηση της αμφιλεγόμενης νομοθεσίας που ενισχύει τις εξουσίες της καγκελαρίου A. Merkel, για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού.
Η χώρα ενεργοποιεί το "φρένο έκτακτης ανάγκης", το οποίο περιλαμβάνεται στη μεταρρύθμιση για την προστασία από τις μολυσματικές ασθένειες.
Πρόκειται για νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε αυτή την εβδομάδα από τη Μπούντεσταγκ, παρά τις αντιδράσεις χιλιάδων επικριτών του που βγήκαν στους δρόμους της Γερμανίας, που επί της ουσίας επικεντρώνει τη διαδικασία απόφασης και επιβολής μέτρων γα την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 από τα κρατίδια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Τι προβλέπει

Μάλιστα, το "φρένο έκτακτης ανάγκης" προβλέπει την επιβολή συγκεκριμένων περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού πάνω από το όριο των 100 ανά 100.000 κατοίκους επί τρεις ημέρες.
Εάν ο δείκτης κρουσμάτων υπερβεί το 100, επιβάλλεται αυτομάτως μεταξύ άλλων απαγόρευση της κυκλοφορίας από 22:00 έως 5:00, κλείνουν οι επιχειρήσεις εστίασης, ενώ τα καταστήματα λιανικής πώλησης λειτουργούν μόνο με ραντεβού και αρνητικό τεστ για κορωνοϊό.
Στην περίπτωση που τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 150, τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με το σύστημα click & collect, ενώ στα 165 κρούσματα κλείνουν και τα σχολεία.
Η αυτόματη ενεργοποίηση του "φρένου έκτακτης ανάγκης" αναμένεται να τερματίσει τις εντάσεις μεταξύ των κρατιδίων, τα οποία καθορίζουν δικές τους πολιτικές σε θέματα υγείας και παιδείας, κάποια από τα οποία μέχρι τώρα αγνοούσαν τα αυστηρά μέτρα.
Σημειώνεται ότι στη Γερμανία πάνω από 81.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από covid-19, ενώ το τρίτο κύμα της επιδημίας, το οποίο εξαπλώνεται γρήγορα λόγω των πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού, δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή του, σύμφωνα με τους ιολόγους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης