Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απομακρύνθηκε ο Σαλονικιός από τον ΙΦΕΤ μετά τις αποκαλύψεις του ΒΝ - Στο μικροσκόπιο ο Διευθύνων Σύμβουλος

Απομακρύνθηκε ο Σαλονικιός από τον ΙΦΕΤ μετά τις αποκαλύψεις του ΒΝ - Στο μικροσκόπιο ο Διευθύνων Σύμβουλος
Έρχεται και αλλαγή στο ΔΣ λόγω ασυμβίβαστου που επίσης αποκάλυψε το BN
Σχετικά Άρθρα

Απομακρύνθηκε ο δανεικός υπάλληλος από την ICAP ή αλλιώς ο Σαλονικιός εκ καταγωγής από τον ΙΦΕΤ μετά τις αποκαλύψεις του bankingnews αλλά και τις ερωτήσεις στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ελληνικής Λύσης που επικαλούνται τις αποκαλύψεις του bankingnews αλλά και τις ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων.
Οι εξελίξεις αυτές έχουν θέσει στο μικροσκόπιο του Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σωτηρίου ο οποίος σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές επιχείρησε να περάσει στο Υπουργείο αλλά και τον ΕΟΦ ο οποίος είναι ο μοναδικός μέτοχος του ΙΦΕΤ ότι οι υπάλληλοι είναι … τεμπέληδες. Και αυτό ενώ η πολιτική ηγεσία έχει ήδη δημοσίως συγχαρεί την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα του ΙΦΕΤ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το ασυμβίβαστο


Πάντως η υπόθεση ΙΦΕΤ δεν έχει κλείσει. Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα και για τον έτερο Θεσσαλονικιό, στενό συνεργάτη του Σωτηρίου και μέλος του Δ.Σ του ΙΦΕΤ, k. Σπύρο Νικολαίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου όσο και στον Ε.Ο.Φ δείχνουν προβληματισμένοι για το πώς τους “ξέφυγε” ένα τόσο εξόφθαλμο ασυμβίβαστο το οποίο αποκάλυψε το bankingnews. Πώς δηλαδή επιλέχθηκε να διορισθεί στο Δ.Σ μιας κρατικής φαρμακαποθήκης, όπως είναι το ΙΦΕΤ, ένας ιδιώτης φαρμακοποιός, μέτοχος και γενικός γραμματέας στο Δ.Σ της ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης, δηλαδή μιας ιδιωτικής φαρμακαποθήκης. Και πράγματι είναι κάπως περίεργο, πώς ένας νέος και επιτυχημένος οικονομικά επιχειρηματίας επιλέγει να μετάσχει στο Δ.Σ μιας ΔΕΚΟ, 500 χιλιόμετρα μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του και την έδρα των επιχειρήσεών του για το πενιχρό οικονομικό όφελος των 200€ το μήνα που είναι η αμοιβή μελών ΔΣ του ΙΦΕΤ. Αξιοσημείωτο επίσης είναι, ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ που έγινε αρχές Απριλίου, ενώ ο Νικολαίδης επρόκειτο να μεταβεί στην Αθήνα και να μετάσχει δια ζώσης προτίμησε τελικά να παρακολουθήσει την Συνεδρίαση από την Θεσσαλονίκη, ώστε να αποφύγει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού από τον Μάρτιο. Όπως και να έχει δεν θα προξενούσε εντύπωση αν τις επόμενες ημέρες αποφασισθεί από το υπουργείο η απομάκρυνση του Νικολαίδη από το Δ.Σ του ΙΦΕΤ και η αντικατάστασή του από άλλο πρόσωπο.

Στα … προφορικά


Αξίζει να σημειωθεί ότι η απομάκρυνση όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του Σαλονικιού δανεικού εργαζόμενου της ICAP ανακοινώθηκε προφορικά από τον ίδιο τον κ. Σωτηρίου σε εργαζόμενους (όχι στο Σωματείο). Βέβαια ο κ. Σωτηρίου ανέφερε πως εν λόγω υπάλληλος δεν θα συνεχίσει να απασχολείται στον ΙΦΕΤ αλλά ουδείς γνωρίζει αν ο Σαλονικιός παραιτήθηκε ενοχλημένος από το βάρος των καταγγελιών και της αρνητικής δημοσιότητας ή αν η ΙCAP του διέκοψε τη σύμβαση όπως απαιτούσαν οι εργαζόμενοι αλλά και είχε εισηγηθεί η Νομική Υπηρεσία του ΙΦΕΤ.
Σημειώνεται πάντως ότι η υπόθεση Σαλονικιός δεν έχει κλείσει καθώς στον ΕΟΦ έχουν αρχίσει να ψάχνονται πέραν των άλλων να δουν αν έχουν γίνει παραγγελίες ειδικά από την Τσεχία αλλά και τη Σλοβακία.
Και όλα αυτά συμβαίνουν εν αναμονή της απάντησης του κ. Κικίλια στα καίρια ερωτήματα των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης