Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

HΠΑ: Ψήφισμα της πολιτείας Λουιζιάνα υπέρ Bitcoin και Satoshi Nakamoto

HΠΑ: Ψήφισμα της πολιτείας Λουιζιάνα υπέρ Bitcoin και Satoshi Nakamoto
Με το ψήφισμα αριθ. 33 του Σώματος το νομοθετικό σώμα της Λουιζιάνα επαινεί την επιτυχία του Bitcoin
Σχετικά Άρθρα

Ψήφισμα υπέρ του Bitcoin και του «δημιουργού» του Satoshi Nakamoto επέδωσε η πολιτεία της Λουιζιάνα προς τις κεντρικές αμερικανικές αρχές, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο» τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, η Βουλή της Λουιζιάνα θεωρεί το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα το πρώτο αποκεντρωμένο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.
Μάλιστα, με το ψήφισμα αριθ. 33 του Σώματος επαινεί την επιτυχία του Bitcoin προϊόντος του χρόνου και τον υποτιθέμενο δημιουργό του, Satoshi Nakamoto, για τη «συμβολή του στην οικονομική ασφάλεια».

Το ψήφισμα

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λουιζιάνα συγχαίρει το Bitcoin γιατί έγινε το πρώτο αποκεντρωμένο περιουσιακό στοιχείο τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ενθαρρύνει το κράτος και τις τοπικές κυβερνήσεις να εξετάσουν τρόπους ώστε να επωφεληθούν από τη χρήση της νέας τεχνολογίας».
Το νομοσχέδιο περιγράφει διάφορες πτυχές που κάνουν τα κρυπτονομίσματα ωφέλισμα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αναφέρει επίσης ότι Bitcoin θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον χρυσό ως αποθεματική αξία και αντιστάθμιση του πληθωρισμού, ενώ επισημαίνει πως έχει γίνει ένα «χρήσιμο εργαλείο» για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες για να προστατευθούν από τον υπερπληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης