Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (Ιταλία): Η μοίρα της χώρας εξαρτάται από τα projects του Ταμείου Ανάκαμψης

Draghi (Ιταλία): Η μοίρα της χώρας εξαρτάται από τα  projects του Ταμείου Ανάκαμψης

Σύμφωνα με το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης, τα κονδύλια θα δαπανηθούν σε projects υποδομών, έργα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας

Σχετικά Άρθρα

Το εθνικό σχέδιο για την κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης της Ιταλίας, ύψους 222 δισ. ευρώ, παρουσίασε στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Mario Draghi, λέγοντας στους βουλευτές ότι αυτό αποτελεί το «κλειδιά» για τη μελλοντική ευημερία της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Επενδύσεις

Μεγάλο μέρος των χρημάτων θα προέλθει από τα ευρωπαϊκά ταμεία, ενώ τα κονδύλια θα δαπανηθούν σε projects υποδομών, έργα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας.
«Η μοίρα της χώρας βρίσκεται σε αυτά τα projects», δήλωσε σε δραματικούς τόνους ο Draghi στο κοινοβούλιο. 
«Στα προγράμματα που παρουσιάζω σήμερα, εναπόκειται πάνω από όλα η μοίρα της χώρας», υπογράμμισε.
«Το μέτρο του ρόλου της στη διεθνή κοινότητα, η αξιοπιστία και η φήμη της ως εκ των κρατών που ίδρυσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρωταγωνιστική δύναμη στο σύγχρονο κόσμο».

Μεταρρυθμίσεις

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επέστησε την προσοχοή τόσο στις επενδύσεις όσο και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις «για την αντιμετώπιση ορισμένων αδυναμιών που πλήττουν την οικονομία και την κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες», συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού χάσματος μεταξύ περιφερειών, της ανισότητας των φύλων και της αδύναμης αύξησης της παραγωγικότητας του κεφαλαίου και της εργασίας.
Περίπου το 40% των πόρων θα διατεθεί στον υποανάπτυκτο νότο.
«Η επιτάχυνση της ανάπτυξης μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτήν που προβλέπεται στο σχέδιο ανάκαμψης εάν καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που είναι αποτελεσματικές και στοχεύουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας», δήλωσε ο ίδιος.


Τα επενδυτικά prοjects

Το επενδυτικό σχέδιο των 200 δισ. θα ενισχυθεί επίσης από περίπου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ ίδιους πόρους, αυξάνοντας τη συνολική χρηματοδότηση σε 221,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Προβλέπεται χρηματοδότηση κατά 38% για τα πράσινα και κατά 25% για τα ψηφιακά projects, σύμφωνα με κατευθύνσεις της Κομισιόν.
Σημαντικό μέρος των δαπανών προβλέπεται επίσης για επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές, τη συντήρηση και την επέκταση του σιδηροδρομικού συστήματος της Ιταλίας.
Περίπου το 40% των πόρων του προγράμματος προορίζεται για τον φτωχό Νότο της χώρας.

Το σχέδιο

Ψηφιοποίηση, καινοτομία, ανταγωνιστικότητα, πολιτισμός: 43,6 δισεκατομμύρια ευρώ (+6,1 δισεκατομμύρια ευρώ)
Πράσινη μετάβαση: 57,5 δισεκατομμύρια ευρώ (+11,7 δισεκατομμύρια ευρώ)
Υποδομή για βιώσιμη κινητικότητα (ηλεκτροκίνητα οχήματα κ.ά.): 25,3 δισεκατομμύρια ευρώ (+6,1 δισεκατομμύρια ευρώ)
Εκπαίδευση και έρευνα: 31,6 δισεκατομμύρια ευρώ
Κοινωνική συνοχή: 17,9 δισεκατομμύρια ευρώ (+3,3 δισεκατομμύρια ευρώ)
Σύστημα Υγείας: 15,6 δισεκατομμύρια ευρώ (2,9 δισεκατομμύρια ευρώ)
Να σημειωθεί ότι σε παρένθεση είναι τα κονδύλια που θα προέλθουν από τον ιταλικό προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης