Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Λογικό με το άνοιγμα της εστίασης να αρθεί η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων

Πελώνη: Λογικό με το άνοιγμα της εστίασης να αρθεί η απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων
Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι λογικό με το άνοιγμα της εστίασης να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υποστήριξε πως το θέμα με τα sms θα εξεταστεί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.
«Πιστεύουμε ότι το φετινό Πάσχα θα σηματοδοτήσει και το πέρασμα της χώρας στην εποχή μετά την πανδημία και την είσοδο σε μια νέα περίοδο ισχυρής ανάκαμψης.
Δυστυχώς η παράταση της πανδημίας δεν επιτρέπει να γιορτάσουμε ούτε φέτος σύμφωνα με τις παραδόσεις και τις συνήθειές μας.
Κοινός στόχος τώρα είναι ένα ασφαλές Πάσχα για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι.
Με αυτό το γνώμονα παρατάθηκε έως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου η απαγόρευση των υπερτοπικών μετακινήσεων σε ολόκληρη την επικράτεια.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό στα αστικά κέντρα και υπάρχει κίνδυνος διασποράς στην περιφέρεια όπου είναι άλλες οι δυνατότητες του ΕΣΥ» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κα.Πελώνη.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι

«Ειδικά στην Αττική η μετακίνηση απαγορεύεται τόσο εκτός ορίων της περιφέρειας όσο και από και προς την περιφερειακή ενότητα νήσων.
Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας, επικοινωνίας διαζευγμένων γονέων με τα παιδιά τους, μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας και κηδεία.
Πάντοτε βέβαια με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα» τόνισε η κα.Πελώνη, αναφέροντας πως για την τήρηση του μέτρου «διεξάγονται - και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες - αυστηροί έλεγχοι, τόσο στις εθνικές οδούς και τους παράδρομους, όσο και στα λιμάνια».

Αργή αποκλιμάκωση

Αναφορικά με την πανδημία και τους εμβολιασμούς, η κα.Πελώνη επεσήμανε πως «είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια σταδιακή - αλλά αργή ακόμη - αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, καθώς και των διασωληνωμένων».
«Φαίνεται πάντως ότι ήδη μπήκαμε στο δρόμο για την επιστροφή στο μέλλον.
Και είναι υποχρέωση όλων να κάνουμε λίγη ακόμη υπομονή, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να μην εφησυχάζουμε.
Έτσι ώστε να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο νέας έξαρσης, να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας και να φτάσουμε πιο γρήγορα στην ελευθερία από την πανδημία.
Έχουμε ήδη σύμμαχό μας τον καιρό, τα τεστ αυτοδιάγνωσης, αλλά και - πάνω από όλα - τους εμβολιασμούς που συνεχίζονται με υποδειγματικό τρόπο και εντατικούς ρυθμούς» τόνισε η κα.Πελώνη.

Έκκληση για εμβολιασμούς

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.
«Είναι άδικο να χάνονται ζωές την ώρα που μπορούν να σωθούν.
Το καλύτερο εμβόλιο - όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο.
Συνεπώς όλοι, κυρίως οι μεγαλύτεροι, ας σπεύσουν να το κάνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» εξελίσσεται με υποδειγματικό τρόπο, επεκτείνεται σταδιακά.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.870.000 εμβολιασμοί, 2.025.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μια δόση, που αντιστοιχεί στο 19,3% ενώ πλήρως εμβολιασμένοι είναι 845.000 ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8%» ανέφερε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης