Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Άλμα στο οικονομικό κλίμα λόγω των εμβολιασμών - Τέλος στην ύφεση που προκάλεσε η πανδημία

Ευρωζώνη: Άλμα στο οικονομικό κλίμα λόγω των εμβολιασμών - Τέλος στην ύφεση που προκάλεσε η πανδημία
Η μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξε ότι το οικονομικό κλίμα ενισχύθηκε στις 110,3 μονάδες τον Απρίλιο
Σχετικά Άρθρα
Άλμα σημείωσε το οικονομικό κλίμα της Ευρωζώνης τον Απρίλιο, καθώς επιταχύνονται οι εκστρατείες εμβολιασμού κατά της covid-19, με τα σημαντικά οφέλη σε όλους τους τομείς της οικονομίας να οδηγούν τους οικονομολόγους στην εκτίμηση ότι σηματοδοτούν το τέλος της ύφεσης που προκλήθηκε από πανδημία.

Στις 110,3 μονάδες το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο

Η μηνιαία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις 19 χώρες της Ευρωζώνης, έδειξε ότι το οικονομικό κλίμα ενισχύθηκε στις 110,3 μονάδες τον Απρίλιο από 100,9 τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις συναίνεσης σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι έκαναν λόγο για τον δείκτης στις 102,2 μονάδες.
«Ο τομέας των υπηρεσιών ανακάμπτει.  Μπορούμε τώρα να κηρύξουμε το τέλος της ύφεσης που προκάλεσε η πανδημίας της Covid-19. Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν επίσης να ενισχύονται», σχολιάζει ο οικονομολόγος της ING, Peter Vanden Houte, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το κλίμα βελτιώθηκε σημαντικά στη βιομηχανία, με τον δείκτη στις 10,7 μονάδες από 2,1 τον Μάρτιο, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις προσδοκίες  για αύξηση στο 4,0. Στις υπηρεσίες, τον μεγαλύτερο τομέα της Ευρωζώνης που είναι υπεύθυνος για πάνω από τα δύο τρίτα του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, ο δείκτης αυξήθηκε σε 2,1 μονάδες από -9,6 τον Μάρτιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις.
Η αισιοδοξία των καταναλωτών αυξήθηκε σε -8,1 από -10,8, σύμφωνα με την  αρχική εκτίμηση που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, και στο λιανικό εμπόριο σε -3,1 από -12,2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης