Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Επιτάχυνση στις χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων το Μάρτιο 2021 στα 50 δισ. ευρώ

ΕΚΤ: Επιτάχυνση στις χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων το Μάρτιο 2021 στα 50 δισ. ευρώ

Ο ρυθμός αύξησης του εταιρικού δανεισμού επιβραδύνθηκε στο 5,3% το Μάρτιο σε ετήσια βάση από 7% τον Απρίλιο του 2020 – Επιβράδυνση της προσφοράς χρήματος Μ3 στο 10,1%  σε μηναία βάση κατέγραψε η ΕΚΤ

Σχετικά Άρθρα

Τα νέα επιχειρηματικά δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες της Ευρωζώνης κατέγραψαν αυξηση τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), από 12 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο στα 50 δισ. ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο δανεισμού από τον Απρίλιο του 2020, στο αποκορύφωμα της κρίσης της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 20 Απριλίου.
Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης του εταιρικού δανεισμού επιβραδύνθηκε στο 5,3% σε ετήσια βάση από 7% τον Απρίλιο του 2020, καθώς η άνοδος που σημειώθηκε ένα έτος νωρίτερα απείχε κατά πολύ από το βασικό ποσοστό του εταιρικού δανεισμού.

Νοικοκυριά

Την ίδια ώρα, η αύξηση του δανεισμού των νοικοκυριών διαμορφώθηκε στο 3,3% από 3%, καταγράφοντας υψηλό έτους.
Ο ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος Μ3, ως επί το πλείστον ο δείκτης που αντανακλά τις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ, επιβραδύνθηκε στο 10,1% από 12,1% ένα μήνα νωρίτερα, ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς για ποσοστό 10,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης