Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Ισχυρές οι αποδόσεις του Απριλίου στις παγκόσμιες αγορές - Χαλκός και γεωργικά προϊόντα στο επίκεντρο

Deutsche Bank: Ισχυρές οι αποδόσεις του Απριλίου στις παγκόσμιες αγορές - Χαλκός και γεωργικά προϊόντα στο επίκεντρο
Οι κύριοι δείκτες μετοχών ανέβηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, τα εμπορεύματα είδαν ένα μεγάλο ράλι, και ακόμη και τα περιουσιακά στοιχεία όπως το χρυσό και τα αμερικανικά ομόλογα ανέκαμψαν μετά από ένα κακό τρίμηνο
Ο Απρίλιος ήταν ένας ακόμη σταθερός μήνας για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, με 31 από τα 38 μη νομισματικά περιουσιακά στοιχεία στο κύριο δείγμα της Deutsche Bank να κερδίζουν έδαφος.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η θετική πορεία υποστηρίχθηκε από τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη και τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών, με πολλούς μακρο-δείκτες να δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη.

Σημαντικός ήταν και ο ρόλος της Federal Reserve, αλλά και της διαβεβαίωσης ότι δεν θα επιταχύνει την απόσυρση των νομισματικών κινήτρων σύντομα.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι κύριοι δείκτες μετοχών ανέβηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, τα εμπορεύματα είδαν ένα μεγάλο ράλι, και ακόμη και τα περιουσιακά στοιχεία όπως το χρυσό και τα αμερικανικά ομόλογα ανέκαμψαν μετά από ένα κακό τρίμηνο.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι εξαίρεση αποτέλεσε το bitcoin, το οποίο τον Απρίλιο υποχώρησε, μετά από έξι ανοδικούς μήνες, ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται στις λίστες της Deutsche Bank.

Εκρηκτική άνοδος στα εμπορεύματα

Ένα σημείο που εστίασε η Deutsche Bank ήταν η σημαντική αύξηση των τιμών των βασικών προϊόντων, με τις τιμές των γεωργικών προϊόντων να έχουν μια εκπληκτική αύξηση.

Ο χαλκός ήταν στην κορυφή με αύξηση +12,1%, η οποία οδήγησε το μέταλλο στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.
Η κίνηση υποβοηθήθηκε από τις συνεχιζόμενες ελπίδες για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη καθώς προχωρά η διάθεση των εμβολίων, ενώ ο χαλκός επωφελείται από ένα κύμα δημοσιονομικής στήριξης που πρόκειται να αυξήσει τις δαπάνες για υποδομές και καθαρή ενέργεια.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου διατήρησαν την ανοδική τους πορεία, με το WTI (+ 7,5%) και το Brent (+ 5,8%) να κινούνται υψηλότερα, για να αυξήσουν τα κέρδη από την αρχή του έτους +31,0% και +29,8% αντίστοιχα.
Όπως και με τον χαλκό, οι ελπίδες για ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία ενίσχυσαν τη ζήτηση του πετρελαίου, καθώς οι οικονομίες ανοίγουν και πάλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης