Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane (EKT): Παροδική η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη

Lane (EKT): Παροδική η αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη
ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Philip Lane, ανέφερε πως δεν υπάρχει κίνδυνος από την αύξηση των τιμών
Σχετικά Άρθρα

Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την αύξηση των πλήθωριστικών πιέσεων στο πλαίσιο της ευρωζώνης ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Philip Lane.
Σε δηλώσεις του στο Επίσημο Φόρουμ Νομισματικών Και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, στις 5 Μαΐου, ανέφερε πως δεν υπάρχει κίνδυνος από την αύξηση των τιμών.
Μάλιστα, όπως είπε, η αύξηση του πληθωρισμού που παρατηρήθηκε φέτος είναι σε μεγάλο βαθμό αντίδραση στο αρνητικό σοκ του περασμένου έτους. 

«Δεν βλέπω πραγματικό πληθωρισμό» 

Μια ισχυρή αγορά εργασίας είναι το κλειδί για τη διαρκή αύξηση των τιμών και στο μέτωπο των θέσεων εργασίας υπάρχει ακόμη σημαντική χαλάρωση, συμπλήρωσε.
«Δεν βλέπω πραγματική αύξηση.
Απλώς δεν βλέπω», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων.
Οι τιμές των εμπορευμάτων, όπως ο χαλκός και η ξυλεία, έχουν αυξηθεί, και οι επιχειρήσεις αναφέρουν «logjams», ήτοι μεγάλες διαταραχές σε ό,τι αφορά τις εφοδιαστικές αλυσίδες, που αυξάνουν το κόστος τους.
Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για μια δεκαετία αναιμικών πιέσεων στις τιμές, ωστόσο ο Lane διαφωνεί. 
«Η άνοδος των τιμών που ανακαλύπτεται εκ νέου από ορισμένες παγκόσμιες εταιρείες δεν αρκεί για να δημιουργήσει πληθωρισμό.
Χρειαζόμαστε μια ισχυρή αγορά εργασίας.
Πιστεύουμε ότι η αγορά εργασίας υπολείπεται» κατέληξε. 

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης