Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ρίχνουν τα χαρτιά τους ΑΟΝ - Willis, μπαλαντέρ η AJ Gallagher

Ρίχνουν τα χαρτιά τους ΑΟΝ - Willis, μπαλαντέρ η AJ Gallagher
Στα ύψη έχουν οδηγήσει την αδρεναλίνη των ρυθμιστικών αρχών ΑΟΝ, Willis και AJ Gallagher. Μαζεύουν άσσους ψάχνουν για τον μπαλαντέρ

Πλησιάζουν να δώσουν τα χέρια AJ Gallagher και AON για να ανάψουν πράσινο οι ρυθμιστικές αρχές και να κλείσει η εξαγορά της Willis από την Aon.
Από ώρα σε ώρα ακούγεται κλείνει η συμφωνία
Πηγές τονίζουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στα τελικά στάδια της συμφωνίας με την AJ Gallagher να έχει ήδη συμφωνήσει τους όρους της εξαγοράς του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων που ΑΟΝ και Willis φλέγεται να ξεφορτωθεί προκειμένου να καλύψει τις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.
Δύο ημέρες πριν το Bankingnews έγραψε για το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει η AJ Gallagher και ότι η συναλλαγή οδεύει προς το τέλος.
Η συμφωνία φαίνεται να οριστικοποιείται και να παίρνει την τελική της μορφή πριν το τέλος της εβδομάδας αν κάτι δεν αλλάξει, ωστόσο τα χρονικά περιθώρια που είχαν δώσει αρχικά οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ξεπεραστεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν και υπάρχουν κάποια κενά στο να πέσουν οι υπογραφές, τα σοβαρά προβλήματα που είχαν προκύψει και φρέναραν την συμφωνία έχουν ξεπεραστεί και από τις δύο πλευρές.
Ξεμπλοκάρουν οι μηχανισμοί
Με την πώληση του τομέα των προαιρετικών αντασφαλίσεων της Willis RE και την πώληση μεταξύ άλλων των επιχειρήσεων της Willis σε τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες, ουσιαστικά ξεμπλοκάρουν οι μηχανισμοί του μέγα –deal. Κατά τις ίδιες πηγές, η επικείμενη συμφωνία περιλαμβάνει και την πώληση του περιουσιακών στοιχείων στην Βόρεια Αμερική.
Με την επικείμενη εξαγορά η Arthur J Gallagher εμφανίζεται να διαθέτει δυναμική το τελευταίο διάστημα όταν λίγες ημέρες επέκτεινε την παρουσία της στην αγορά της Αυστραλίας εξαγοράζοντας την Canberra-based Mutual Brokers αντί αγνώστου αντιτίμου.
Η εξαγορά θα αλλάξει τον χάρτη της μεσιτείας ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων και στην Ελλάδα καθώς και οι δύο μεσιτικές (αντ)ασφαλίσεων διαθέτουν μεγάλη και ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα και σημαντικές συνεργασίες με ασφαλιστικές εγχώριες και διεθνείς που βρίσκονται στην ελληνική αγορά.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης