Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Καταργείται από 15/5 το ραντεβού στα μαγαζιά – Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια και τα κτήματα για δεξιώσεις

Γεωργιάδης: Καταργείται από 15/5 το ραντεβού στα μαγαζιά – Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια και τα κτήματα για δεξιώσεις

Άνοιγμα των γυμναστηρίων «πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους»

Σχετικά Άρθρα

Στα επόμενα στάδια επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων, όπως τα κτήματα για δεξιώσεις και τα γυμναστήρια, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας».
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, θα ανακοινωθεί σχετικό χρονοδιάγραμμα και οι όροι για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα, προκειμένου ο κόσμος να μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του, ενώ στις 15/5 θα καταργηθεί το ραντεβού στα καταστήματα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός «όσο ο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας. Σήμερα ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες. Χθες βγάλαμε το πρωτόκολλο, οι οικογένειες μπορούν να είναι κάτω από την ίδια ομπρέλα».
Πρόσθεσε ότι μέσα στην εβδομάδα «θα μπορούμε να βγάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα για να ξέρει ο κόσμος, για τις δεξιώσεις γάμων στα κτήματα, τα catering και τις υπόλοιπες κοινωνικές εκδηλώσεις, τα γυμναστήρια και όλα».
«Το ίδιο θέλω να κάνω και για τις εκθέσεις. Θέλουμε να μπούμε σε μια κανονικότητα αλλά με προσοχή», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις των σχετικών πρωτοκόλλων τις επόμενες ημέρες.
Ξεκαθάρισε δε, σε ό,τι αφορά τους καλεσμένους σε δεξιώσεις στα κτήματα, ότι «θα έχουμε λιγότερους καλεσμένους στην αρχή και όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνεται ο αριθμός».

Μέχρι 14/5 τα ραντεβού στα μαγαζιά

Μέχρι τις 14 Μαΐου θα ισχύει το ραντεβού στα μαγαζιά και θα καταργηθεί στις 15 του μήνα μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.
Όπως είπε ο υπουργός «το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι' αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ».

Άνοιγμα των γυμναστηρίων πρώτα για εμβολιασμένους στις 17/5

Κάνοντας αναφορά στο άνοιγμα των γυμναστηρίων, αφού σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου μιας και βγήκε χθες χρονοδιάγραμμα από την επιτροπή, ξεκαθάρισε ότι «θα ανοίξουν πρώτα για τους εμβολιασμένους και προοδευτικά για τους υπόλοιπους».
«Θα έχουμε νέο χρονοδιάγραμμα μέσα στη βδομάδα», πρόσθεσε και σημείωσε ότι θα μπορούν να γυμναστούν «όσοι έχουν κάνει ακόμα και την πρώτη δόση του εμβολίου».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, γύρω στις 17 θα ανοίξουν δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, ενώ στις αρχές του Ιουνίου θα ανοίξουν τα γυμναστήρια για όλους.

Περί μουσικής στην εστίαση

Τέλος, όσον αφορά στη μουσική στην εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ακολουθούμε τις εντολές των ειδικών, αλλά πρόσθεσε ότι από τις 15 Μαΐου, οπότε και ανοίγει η τουριστική σεζόν, θα ήταν καλό να δοθεί και αυτή η δυνατότητα.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης