Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Εξαργύρωση κρυπτονομισμάτων σε μετρητά από την MoneyGram

Εξαργύρωση κρυπτονομισμάτων σε μετρητά από την MoneyGram
Η συμφωνία MoneyGram - Coinme αποτελεί άλλο ένα βήμα για την αποδοχή των κρυπτονομισμάτων
Σχετικά Άρθρα
Την εξαργύρωση κρυπτονομισμάτων σε μετρητά θα επιτρέψει η MoneyGram, απόφαση που αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την αποδοχή των ψηφιακών νομισμάτων από τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως μεταδίδει το CNBC.
Η εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το ανταλλακτήριο bitcoin και λειτουργίας ATM Coinme.
Τις επόμενες εβδομάδες, νέοι και υπάρχοντες χρήστες του Coinme θα μπορούν να αγοράσουν κρυπτονομίσματα με μετρητά ή να τα αποσύρουν από χιλιάδες καταστήματα της MoneyGram στις ΗΠΑ.
Οι εταιρείες σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους διεθνώς στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.
«Αυτή η καινοτόμος συνεργασία εισάγει την επιχείρησή μας σε ένα εντελώς νέο τμήμα πελατών, καθώς είμαστε οι πρώτοι που πρωτοπορούμε με ένα μοντέλο, χτίζοντας μια γέφυρα με την Coinme για τη σύνδεση του bitcoin με το παραστατικό χρήμα (fiat money)», δήλωσε ο Alex Holmes, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MoneyGram.

«Ανοίγει» στα crypto η παραδοσιακή αγορά

Οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών προχωρούν σε όλο και περισσότερες κινήσεις για την ενσωμάτωση της αγοράς κρυπτογράφησης.
Το PayPal επιτρέπει τώρα στους χρήστες των ΗΠΑ να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα και να τα χρησιμοποιούν για να πληρώνουν σε εκατομμύρια εμπόρους.
Η Mastercard δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να υποστηρίζει επιλεγμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της φέτος, ενώ η Visa υποστηρίζει πλέον τη διευθέτηση πληρωμών σε crypto με το αμερικανικό δολάριο.
Εν τω μεταξύ, οι Tesla, Square και MicroStrategy συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που έχουν υιοθετήσει την ασυνήθιστη στρατηγική της χρήσης κεφαλαίων της εταιρείας για την αγορά bitcoin.
Αυτή η αυξανόμενη αποδοχή έχει οδηγήσει τα κρυπτονοίσματα, όπως το bitcoin και το ether σε ένα ξέφρενο ράλι.
Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, έχει αυξηθεί πάνω από 90% μέχρι στιγμής φέτος - αν και υποχωρεί περίπου15% από το ιστορικό υψηλό άνω των 64.000 δολ. - ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το ether, έχει σημειώσει άλμα πάνω από 470%.
Ωστόσο, επικρατεί αυξανόμενη ανησυχία για μια πιθανή «φούσκα» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με φόντο και το τρελό ράλι της τάξης του 10.000% στο Dogecoin/.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης