Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυναμικό γύρισμα με στήριξη από επιλεγμένα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δυναμικό γύρισμα με στήριξη από επιλεγμένα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Εξαιρετική δύναμη εμφάνισε σήμερα η αγορά. Έδειξε αντοχές και αδυναμία μεγάλης διόρθωσης. Βέβαια υπάρχουν διορθώσεις αλλά το επιλεκτικό ενδιαφέρον πηγαίνει από τη μία μετοχή στην άλλη κρατώντας την αγορά πέριξ των 900 μονάδων.

Ενώ ο τραπεζικός δείκτης συμπλήρωσε 5 πτωτικές συνεδριάσεις, ο Γενικός Δείκτης από το -1,64% που ήταν το πρωί πήγε στη συνέχει μέχρι το +1% για να κλείσει τελικά στο +0,53% και στις 899,42 μονάδες.

Η ΔΕΗ που διόρθωνε για αρκετές συνεδριάσεις πήγε σήμερα από το χαμηλό των 8,63 ευρώ στα 9,24 ευρώ και έκλεισε στα 9,21 ευρώ. Δυνατή κίνηση και από ΕΛΠΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ και Ελλάκτωρ. Πάνω από τα 16 ευρώ πέρασε ξανά η Jumbo.

ΤΖΙΡΟΣ: Παραμένει καλός και στα 90 εκατ. ευρώ. Δείχνει να σταθεροποιείται υψηλότερα, λόγω και των υψηλότερων αποτιμήσεων αλλά και των περισσότερων επενδυτών που δραστηριοποιούνται αυτό το διάστημα. Η ΕΧΑΕ, ωστόσο δεν έχει ωφεληθεί και τόσο από αυτήν την εξέλιξη. Σήμερα ενισχύθηκε κατά 2,27% και έκλεισε στα 4,28 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σχεδόν ίδια αποτίμηση ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ. Οι δύο αυτές από τις συστημικές ενισχύθηκαν με την ΠΕΙΡ να κλείνει πιο κοντά στο υψηλό ημέρας. ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ υποχώρησαν γι΄ αυτό και ο δείκτης έκλεισε με απώλειες.

ΤΙΤΑΝ: Αισιόδοξοι η διοίκηση όχι μόνο για τους επόμενους μήνες αλλά για τα επόμενα χρόνια. Η μετοχή πήγε μέχρι τα 17,30 ευρώ αλλά δεν τα κράτησε. Έκλεισε με οριακές απώλειες.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Το ράλι συνεχίζεται και τα καλά θεμελιώδη έχουν αποτυπωθεί στην τιμή. Στο +19,51% και στα 0,6860 ευρώ με όγκο 118 χιλ. τεμάχια.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ (απάντηση): Θα συμφωνήσουμε πως κάποιες αποτιμήσεις δεν είναι χαμηλές. Μερικές έχουν φουσκώσει υπερβολικά. Με βάση βέβαια τα δικά μας κριτήρια. Άλλοι μπορεί να τις βρίσκουν και φθηνές. Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί συγκρίσεις. Γιατί αυτή έχει τόσο, πόσο πρέπει να είναι η άλλη και τέτοια. Δε μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη λογική.

Είναι κάποιες μετοχές που έχουν μείνει πολύ πίσω. Παρακάτω παραθέτουμε κάποιες. Δεν είναι λόγω θεμελιωδών μεγεθών, γιατί πιστεύουμε ότι αξίζουν περισσότερα, είναι μάλλον επειδή κάποιοι δε θέλουν.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Αύξηση 31% στις πωλήσεις στο πρώτο τετράμηνο, ενώ οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν κατά 39,4%. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν πως μάλλον καλά έκανε και νοίκιασε το ακίνητο στην Ερμού. Βέβαια η μετοχή συνεχίζει να έχει την ίδια κακή συμπεριφορά αφού κάποιος ή κάποιοι δε θέλουν να τη δουν να ανεβαίνει. Κρίμα…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ούτε εδώ θέλουν κάποιοι να ανέβει η τιμή. Μόλις δουν αγοραστές αμέσως κατεβάζουν κομμάτια.

CENTRIC: Και εδώ τα ίδια.

NEWSPHONE: Η δημόσια πρόταση έριξε την τιμή της μετοχής κατά 11,41%. Έκλεισε στα 0,5280 ευρώ, δηλαδή υψηλότερα από τη δημόσια πρόταση, αλλά έγιναν και κάποια κομμάτια στα 0,50 ευρώ. Όχι πολλά, αλλά πλησιάζει περισσότερο η Ανκοστάρ στο 90%.

ΑΒΑΞ: Στα 1,20 ευρώ πλέον η μετοχή με την αποτίμηση να δείχνει 180 εκατ. ευρώ. Εντυπωσιακή η κίνηση το τελευταίο διάστημα.

CENERGY: Έβγαλε τρίμηνο, καλό ήταν, αν και δεν είναι το δυνατό της. Η αποτίμηση στα 47 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να δούμε δυνατό δεύτερο και τρίτο, ώστε να υποστηριχθεί η αποτίμηση και να δούμε αν θα υπάρξει εξέλιξη άλλη κρούση από αγοραστή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Προς το τέλος την γύρισαν στα 5,90 ευρώ ενώ όλη μέρα σχεδόν έπαιζε πάνω από τα 6,05 ευρώ. Ο όγκος στις 390 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης